Video - nogometna bizarnost: Papirnata kuglica koja je Werder lansirala u finale

DA NAVIJAČI itekako mogu odmoći svojoj momčadi zorno smo vidjeli na ogledu HSV-a i Werdera. Papirnati smotuljak koji je bacio netko od navijača HSV-a na teren u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Uefa protiv Werdera kumovao je prolasku Werdera u finale Kupa Uefa.

Naime, u situaciji kada su gosti imali prednost od 2:1, a HSV je još uvijek bio u igri, obrambeni igrač HSV-a Michael Gravgaard je pokušao izbaciti loptu, no ona se odbila od "papirnate kugle" i završila u korneru. Frank Baumann je nakon ubacivanja Diega iz kuta zabio treći i odlučujući pogodak za momčad Werdera.

Igra sudbine ili jednostavno, dio nogometa, no činjenica je da je i ovakav jedan bezopasan predmet katkada dobar saveznik u infarktnim završnicama važnih nogometnih ogleda.

"Penal je bio, ali nećemo ga svirati jer je 93. minuta"

No, nije jedino ovaj papir bio "vjetar u leđa" Werderu. Sudac Frank de Bleeckere je također pokazivao naznake da boluje od  "Overbo sindroma" te tako dvije vrlo dvojbene situacije u kaznenom prostoru Werdera nije okarakterizirao kao kazneni udarac.

Prva situacija je bila u 78. minuti, nekoliko minuta prije kobne papirnate situacije, kada je Ivica Olić evidentno povučen u skoku u kaznenom prostoru, a belgijski sudac umjesto penala dosuđuje prekršaj u napadu!

Druga, još sumnjivija je bila u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. Vratar domaćih Frank Rost koji je došao u kazneni prostor gostiju u očajničkom pokušaju da se postigne treći pogodak bio je također srušen, do sudac De Bleeckere nije htio dosuditi evidentni kazneni udarac.

M.Š.
Foto: Screenshot

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.