NBA ALL-STAR VIKEND

VIDEO Navijači izviždali MVP-ja utakmice najboljih mladih igrača u NBA ligi

Foto: Profimedia

GLAVNI događaj prvog dana NBA All-Star vikenda u Clevelandu bio je Rising Stars Challenge, na kojem se tradicionalno ogledaju najbolji mladi igrači, ali ovaj put igralo se u drastično promijenjenom formatu. Uz 24 igrača prve i druge godine ovaj su put pridružene i četiri mlade zvijezde Razvojne lige, a svi su podijeljeni u četiri momčadi, koje su prvo igrale polufinala do 50 koševa, a zatim finale do 25, što je posveta proslavi 75 godina NBA lige.

Navijači se razljutili zbog odabira MVP-ja

Kao formalni treneri poslužile su NBA legende Isaiah Thomas, James Worthy, Rick Barry i Gary Payton, a momčadi su nosile njihova imena. U polufinalima je Team Isaiah pobijedio Team Worthy 50:49, a Team Barry bio je bolji od Teama Payton 50:48. U finalu je slavio Team Barry 25:20, na oduševljenje domaće publike jer su za njega igrali njihovi igrači Evan Mobley i Isaac Okoro. No MVP-jem je proglašen prvi pick prošlogodišnjeg drafta Cade Cunningham, što je izazvalo burno negodovanje.

Cunningham je u polufinalu postigao 13 poena, a u finalu pet, odnosno ukupno 18, isto kao domaći miljenik Mobley, za kojeg su fanovi očekivali da će pokupiti nagradu. No Cunningham je izabran zbog natjecateljskog duha i pristupa utakmici koja je, poput svih događaja All-Star vikenda, zloglasna po revijalnosti.

"Došao sam pobijediti. Smatrao sam da imamo momčad za to, ali morali smo se dokazati da dođemo do naslova i baš mi je drago što smo uspjeli", rekla je mlada zvijezda Detroit Pistonsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.