VIDEO Najveća MMA borkinja svih vremena spektakularnom pobjedom završila karijeru

Foto: Profimedia

AMANDA NUNES, najveća MMA borkinja u povijesti, danas je spektakularno okončala svoju karijeru kao dvostruka prvakinja UFC-a. Ova 35-godišnja Brazilka je u svojoj 28. MMA borbi ostvarila 23. pobjedu na najuvjerljiviji način - tijekom pet rundi protiv Irene Aldane isporučila je preko 140 značajnih udaraca, što je za čak 20 udaraca nadmašilo njezin dosadašnji rekord.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ZADNJU POBJEDU AMANDE NUNES

Nakon što je obranila titulu UFC-ove prvakinje u bantam kategoriji, Nunes je unijela i pojas u lakoj kategoriji u oktogon, spustila ga na pod zajedno s rukavicama i objavila službeni kraj svoje karijere.

Posebno se pamti borba s Rondom Rousey

U proteklih deset godina doživjela je samo dva poraza, a pobijedila je sve najveće ikone u lakoj i bantam kategoriji diljem svijeta - Cris Cyborg, Mieshu Tate, Holly Holm, Julianu Peñu, Raquel Pennington, Valentinu Ševčenko i Germaine de Randamie.

Posebno se ističe jedna borba iz 2016. godine koju svi pamte. Naime, 30. prosinca 2016. Nunes je prvi put branila titulu u bantam kategoriji protiv tada najveće MMA zvijezde Ronde Rousey. Spektakularno ju je nokautirala već nakon 48 sekundi, a Rousey je nakon tog poraza odlučila završiti svoju karijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.