Pogledajte golčinu budućeg napadača Barcelone i nasljednika Fenomena

Foto: Screenshot

BARCELONA se ovog ljeta bacila u potragu za nasljednikom Roberta Lewandowskog (34) koji će postati prvi napadač kada Poljak padne u formi, napusti klub ili odluči otići u mirovinu. Na kraju ju je završila, a rješenje je pronašla u Brazilcu Vitoru Roqueu.

Radi se o 18-godišnjem napadaču brazilskog Athletico Paranaensea, kojeg na Camp Nouu vide kao projekt-igrača kojeg bi se isplatilo istrpjeti, a u Kataloniju će stići idućeg ljeta kao 19-godišnjak. Njegov potpis Barcelonu je koštao 40 milijuna eura uz mogućih pet milijuna bonusa. Do svog debija za Blaugranu još će godinu dana igrati u Brazilu.

Potekao iz Ronaldovog kluba i poput njega odlazi u Barcu

Athletico je trenutno šesti na tablici sa samo tri boda manje od trećeplasiranog Flamenga osam kola prije kraja sezone. U prošlom su u gostima kod Goisa remizirali 1:1, a prvi gol na utakmici postigao je upravo Roque. Radilo se o spektakularnom golu nakon ulaska u sredinu i namještanja na jaču desnu nogu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ROQUEOV GOL

Prve seniorske minute Roque je dobio prošle godine u Cruzeiru kao maloljetnik, zbog čega su krenule usporedbe s Ronaldom Fenomenom, koji je također kao maloljetnik debitirao u Cruzeiru, čiji je danas vlasnik. Fenomeno ipak nije uspio zadržati potencijalnog nasljednika.

Prošlog ljeta Athletico Paranaense uvjerio je Roquea da će mu dati ulogu glavnog napadača i otkupio ga je za 4.7 milijuna eura. Ove sezone Roque je zabio 18, namjestio osam golova i postao A-reprezentativac Brazila, za koji je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Maroka.

Usprkos odlasku iz Cruzeira, iduća stanica njegove karijere također će se preklapati s legendarnim Fenomenom, koji je neke od najboljih izvedbi pružio upravo u Barceloni, za koju je igrao jednu sezonu i zabio 46 golova u 49 nastupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.