Video: Hat-trick Allyson Felix, Merritt svrgnuo Warinera s trona!

NASLOVU olimpijskog pobjednika na 400 metara iz Pekinga američki 23-godišnji sprinter LaShawn Merritt dodao je I pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Berlinu!

Merritt, koji je ovim uspjehom “popravio” srebro sa SP-a u Osaki prije dvije godine, je utrku na 400 metara okončao u vremenu 44.06 sekundi, što predstavlja najbolji rezultat sezone.

Dvostruki naslov prvaka na ovoj je utrci branio njegov sunarodnjak Jeremy Wariner, no osobni rekord sezone 44.60 bio je dostatan “tek” za srebro.

Bronca s vremenom 45.02 je pripala Rennyju Quowu (Trinidad i Tobago).

Zlatna Felix

Američka sprinterica Allyson Felix obranila je naslov svjetske prvakinje u utrci na 200 metara u sklopu Svjetskog atletskog prvenstva koje se održava u Berlinu.

Zlatu iz Helsinkija (2005.) i Osake (2007.), 24-godišnja Felix je dodala novo, ostvarivši tako svojevrsni "hat-trick" i potvrdivši svoju dominaciju koja na SP-ima traje već četiri godine.

Srebrnoj s Olimpijskih igara u Pekingu za pobjedu je bilo dovoljno 22.02 sekundi.

Drugo mjesto na utrci pripalo je Jamajčanki Veronici Campbell-Brown, zlatnoj iz Pekinga i Atene, te srebrnoj iz Osake koja je bila 32 stotinke sekunde sporija od pobjednice.

Treće vrijeme utrke i brončana medalja pripale su bahamskoj atletičarki Debbie Ferguson-McKenzie koja je ciljnu ravninu prošla u vremenu 22.41.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.