Formula 1

VIDEO Hamilton odradio najlošije kvalifikacije u zadnjih pet godina

Foto: EPA

BRITANSKI vozač Formule 1, sedmerostruki prvak svijeta Lewis Hamilton ispao je iz prvog od tri dijela kvalifikacija za Veliku nagradu Saudijske Arabije i u nedjeljnoj će utrci startati sa 16. pozicije. Prvi je to put nakon 2017. godine, kad je ispao u kvalifikacijama za Veliku nagradu Brazila, no tada je izletio sa staze. 

Ovaj put vozač Mercedesa nije imao takvih problema, jednostavno je bio prespor da bi se kvalificirao. Posljednji put mu se to dogodilo u Silverstoneu 2009. godine. Hamilton je uoči ove utrke imao problema s bolidom, no izjavio je da će ga njegov tim popraviti.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ HAMILTONOVU VOŽNJU

Kontroverzno održavanje utrke

Održavanje ove utrke bilo je upitno. Podsjetimo, u petak je došlo do napada na skladište naftne kompanije u Džedi, u blizini staze. Saudijska državna televizija objavila je da je napadnuto skladište državne naftne kompanije Saudi Araco. Veliki požar i crni gusti dim mogli su se vidjeti i sa staze, a odgovornost za napad preuzeli su jemenski pobunjenici.

"Nakon razgovora sa svim momčadima i vozačima, koji su trajali do dugo u noć, odlučeno je kako će se Velika nagrada Saudijske Arabije normalno nastaviti", službeno su priopćili iz Međunarodne automoto organizacije (FIA).

Uslijed svih događaja neki vozači su sami izrazili veliku sumnju u to koliko je pametno nastaviti sa sportskim aktivnostima tijekom vikenda, no nakon sastanka jednoglasno je odlučeno da će Velika nagrada ići dalje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.