VIDEO Gvardiol očajan u utakmicama sezone, u derbiju za Ligu prvaka i polufinalu kupa

Screenshot: Twitter

JOŠKO GVARDIOL je u najgorem nizu otkako je u Leipzigu. U samo devet dana jako loše je odigrao ključne utakmice u oba njemačka natjecanja. Prvo je očajno reagirao kod oba gola za poraz kod Bayer Leverkusena (2:0) u 29. kolu Bundeslige, kojim je Leipzig pet kola prije kraja sezone ostao bez četvrtog mjesta, posljednjeg koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE GVARDIOL DOBIO CRVENI KARTON

Strijelci za Bayer su bili Adam Hložek u 40. i Nadiem Amiri u 86. minuti iz penala. Prilikom oba gola i tijekom akcija za njih Gvardiol je kasnio i bio neodlučan. Da je Gvardiol odigrao jako loše u prvenstvenom derbiju, svjedoči i njegova statistika te ocjena koju je na osnovu nje dobio.

Zatim je bio još gori u polufinalu kupa. U reprizi prošlogodišnjeg finala Leipzig je igrao protiv Friburga i zahvaljujući partiji života Danija Olma već nakon prvog poluvremena riješio prolazak vodstvom 4:0. Do kraje je pobijedio 5:1, ali će u finalu igrati bez Gvardiola.

On je isključen u 57. minuti jer je kao zadnji čovjek obrane srušio suparničkog napadača Rolanda Sallaija. Za učinak i dojam na ovom meču dobio je još goru ocjenu nego u prvenstvenom derbiju protiv Leverkusena. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.