Esport

VIDEO Gejmer pljunuo na logo tvoraca FIFA-e, izbacili ga iz svih natjecanja

Foto: EA/FIFA

PROFESIONALNI igrač FIFA-e Kurt "Kurt0411" Fenech dobio je zabranu natjecanja na svim natjecanjima u najpopularnijoj nogometnoj igri nakon što je u nekoliko navrata već bio upozoravan. Kap koja je prelila čašu je video u kojem doslovno pljuje po logu Electronic Artsa, tvrtke koja stoji iza igre.

Mladi je Maltežanin već poznat po svom talentu, ali i karakteru zbog kojeg je više puta bio upozoravan od strane Electronic Artsa zbog vrijeđanja protivnika i komentatora te nedoličnog ponašanja. Tijekom listopada pojavila su se dva nova videa, a onaj u kojem pljuje po logu kompanije razlog je zašto je dobio zabranu natjecanja na svim razinama do daljnjega. Uzrok frustracija je kasni pogodak za izjednačenje, nešto što igrači FIFA-e sve glasnije osuđuju posljednjih godina navodeći kako je igra skriptirana i potiče takve situacije kako bi utakmice bile što napetije i ulazile u neizvjesnu završnicu.

Na Twitteru je video objavio streamer DrJarba, a Fenechev karakter još je jednom "zablistao". Napisao mu je: "Ovih 50 sekundi je bolje od tvoje cijele streaming karijere."

EA je izdao službeno priopćenje u kojem osuđuje takvo ponašanje te diskvalificira Fenecha sa svih natjecanja i zabranjuje mu sudjelovanje na svim turnirima FIFA 20 Global Seriesa te onim budućima. Međutim, to bi moglo značiti da će se Fenech moći natjecati u FIFA-i 21.

I nakon kazne Fenech je ostao dosljedan i u odgovoru Electronic Artsu ponovo iznio stav da bi se trebali sramiti FIFA-e 20 i da je FIFA esport mrtav. Tvrdi da je jedini način da ne bude kažnjen taj da prestani streamati i raditi videe jer je vrlo emocionalan i uvijek će reći prvo što mu padne na pamet.

Dio zajednice stao je na stranu igrača, ali više se radi o borbi protiv Electronic Artsa. Fenech je u više navrata prekršio pravila ponašanja na koja pristaju svi natjecatelji u FIFA-i 20 i zasluženo je kažnjen. Electronic Arts upravlja kompletnim FIFA esportom i potpuno je jasno da neće tolerirati ovakvo javno degradiranje kompanije od strane jednog profesionalnog igrača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.