Video: Cvitanić se nakon ozljede vratio pogotkom

NOGOMETAŠI Ajaxa ostaju u borbi za drugim mjestom na ljestvici nizozemske Eredivisije, nakon što su u 27. kolu u Amsterdamu pobijedili De Graafschap 3:0.

U prošlom kolu je od prve minute za Ajax, nakon pet tjedana pauze uzrokovane ozljedom bedrenog mišića, odigrao argentinski nogometaš hrvatskih korijena, 24-godišnji Dario Cvitanić.

Protiv De Graafschapa je započeo utakmicu, te je postigao pogodak u 41. minuti za 2:0. To je, ujedno, njegov sedmi pogodak ove sezone u Eredivisiji. Iz igre je Cvitanić izašao nakon sat vremena zapažene igre.

Za preostala dva u nedjelju je bio zaslužan Urugvajac Luis Suarez. Hrvatski centarfor Darko Bodul nije bio u konkurenciji za momčad koju vodi Marco van Basten.

AZ Alkmaar je, pak, upisao i 22 pobjedu u 27 utakmica. Najčešće njihove pobjede su bile izražene s minimalnih 1-0, a tako je bilo i na gostovanju ove nedjelje kod Utrechta. Jedini strijelac na utakmici je bio Martens već u 11. minuti.

Feyenoord bolji od PSV-a   

Nogometaši Feyenoorda pobijedili su na svom De Kuip stadionu PSV iz Eindhovena 1:0 u dvoboju 27. kola nizozemskog prvenstva.

Jedini je gol na utakmici zabio 19-godišnji mladi nizozemski reprezentativac Leroy Fer u 73. minuti na asistenciju Diega Biseswara. Ljevonogom veznjaku to je već sedmi pogodak sezone.

Roterdamskoj je momčadi ovo bila treća pobjeda i deseti osvojeni bod u posljednjim četirima utakmicama. Spustili su se na deseto mjesto ljestvice prvi put ove sezone poslije trećeg kola.

Eredivisie, 27. kolo:

Feyenoord - PSV 1:0 (Fer 73)

Ajax - De Graafschap 3:0 (Suarez 22, 69-11m, Cvitanić 41)

Den Haag - NEC Nijmegen 3:0 (Derijck 24, Knopper 61, Kum 76)

Utrecht - AZ Alkmaar 0:1 (Martens 11)

Redoslijed: 1. AZ 69, 2. Twente 58, 3. Ajax 55, 4. Heerenveen 54, 5. PSV 46...

Totalsport
Foto: Ajax 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.