Video - Button nakon novog slavlja: Kakva luda utrka!

JENSON BUTTON je došao do druge ovosezonske pobjede u utrkama Formule 1 te se sada promične u jednog od glavnih favorita za naslov prvaka.

Za neke neočekivano, a za bolje poznavatelje svijeta Formule 1, sasvim je bilo jasno još dok su se testirali bolidi u Španjolskoj da Brawn GP ima "zvijer od auta" koji je dovoljno dobar kao svi glavni favoriti, ako ne i bolji.

"Kakva luda utrka. Startao sam jako loše. Uspio sam se vratiti na sam vrh, no onda je počela kiša. Teško je bilo odabrati gume, prvo je lagano padala kiša, a znali smo da ovdje u Maleziji inače pljušti. Vrlo zanimljiva utrka u svakom slučaju", rekao je Button na press konferenciji nakon utrke koja je prekinuta prije kraja zbog olujnog nevremena i pljuskova.

Nick Heidfeld je imao odličnu strategiju što se guma tiče i punjenja bolida gorivom. Završio je na drugom mjestu.

"Bila je teška utrka u ovakvim uvjetima. Kiša je lagano padala, mislili smo ići na intermediate gume, no nekih 200 metara prije boksa sam primjetio da će biti pljusak. Ostao sam na kišnim. Vidio sam da će ostali biti malo brži od mene, ali računao sam da će padati jaka kiša. Na kraju se isplatilo".

Timo Glock je došao do, za njega, odličnog trećeg mjesta.

"Loše sam startao, no nakon par krugova sam primjetio da se oblaci skupljaju. Razgovarao sam sa svojima u boksu i pitao kada će padati kiša. Rekli su za nekoliko minuta te smo riskirali i išli na intermediate gume. Sve u svemu, zadovoljan sam. Ovo mi je jedna od najboljih utrka", zaključuje Glock.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.