VIDEO Big Ben Rothwell: Dobro je imati Cro Copa na svojoj strani

Foto i video: Dario Dalmacija/Index

"BIG BEN" ROTHWELL jedan je od najmoćnijih boraca UFC-ove teške kategorije, a u nedjelju u Zagrebu na povijesnom UFC eventu na ovim prostorima predvodi glavnu borbu večeri prvi put u karijeri. U borbi s legendarnim Brazilcem Juniorom dos Santosom traži potvrdu statusa izazivača. Pred kamerom Indexa otkrio je očekivanja pred nastup u Areni, pričao je o Cro Copu, progovorio o svom najvećem oružju o kojem priča cijeli MMA svijet, a dao je i svoje viđenje borbe Stipe Miočića s aktualnim prvakom Fabriciom Werdumom sljedećeg mjeseca.

Rothwell je kao dijete teško obolio, bio u komi i privremeno slijep, a bolest ga je dovela na rub pretilosti. Kao srednjoškolac imao je problema s težinom i često upadao u tučnjave, a onda se počeo baviti borilačkim vještinama i 2001. odradio prvu borbu. Od 2005. do 2008. nanizao je čak 13 pobjeda prije poraza od Andreija Arlovskog. U UFC-u je debitirao 2009. protiv Caina Velasqueza kontroverznim porazom sudačkim prekidom, gubio je od Marka Hunta i Gabriela Gonzage, a od tada nanizao četiri pobjede među kojima i one protiv Alistaira Overeema i Josha Barnetta. Trenutno je petorangirani borac teške kategorije, a mnogi ga vide kao mogućeg izazivača ako slavi u Zagrebu.

U listopadu prošle godine trebao se boriti sa Stipom Miočićem, ali je hrvatsko-američki borac otpao zbog ozljede. Obzirom da Miočića čeka meč s prvakom Fabricijom Werdumom u svibnju, moguće je da će do te borbe ipak doći. Pitali smo Rothwella s kojim bi se radije borio i tko će pobijediti?

"Borio bih se s bilo kojim, svejedno je. Mislim da u toj borbi s Werdumom Stipe ima prednost na nogama, u stand-upu. Werdum misli da ima prednost u parteru, no mislim da će biti ključno tko će imati bolji plan i tko će ga uspjeti provesti".
 
 

Kada stanete pored njega, ne biste pogodili da se radi o UFC borcu. Iako na prvi pogled izgleda kao da nije u formi, simpatični i glasni Amerikanac u oktogonu je jedan od najopasnijih, a u posljednje vrijeme oduševljava svojim pobjedama gušenjem. Nitko nije otkrio tajnu njegovog "gogo chokea", a tvrdi da ni neće.

"Mogu li otkriti moju tajnu? Sretno! Samo to mogu reći. Proučavali su mnogi, ali ne znaju tehniku. Nemoguće je obraniti se. Ne morate mi vjerovati. Vidjet ćete. Kakav je plan? Gledajte me u nedjelju", poručio je Big Ben. 

"Dat ću Areni razloga da bude glasna!"

U Zagreb je stigao prije dva mjesea na predstavljanje eventa. U hotelu ga je dočekao Mirko FIlipović, s kojim se trebao boriti prije nekoliko godina. "Dočekao me tu u hotelu. Ponudio mi je dvoranu za treninge i sve što mi treba. Razgovarali smo, trenirao sam s njim ... on je legenda i superkul. Pomogao mi je. Dobro ga je imati na svojoj strani", kaže Rothwell.

U Hrvatskoj uživa, a kao i njegov protivnik, oduševljen je prijemom navijača.

"Vidim uzbuđenje, navijači me zaustavljaju i daju podršku. Očekujem glasnu Arenu. Dat ću Areni razloga da bude glasna!".

Dos Santosa je dobro proučio: "Junior ne skriva svoju taktiku. Mislim da će biti uzbudljivo za fanove. Očekujem najboljeg Juniora dos Santosa, s takvim sam se došao boriti. Tražio sam tu borbu dugo, trebala mi je da potvrdim da sam na putu prema borbi za titulu. Spreman sam za rat od pet rundi, ali spreman sam i prije završiti borbu. Završit ću ju u kojem god smjeru ode".
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.