Veočić kritizirao suparnika nakon poraza na Igrama: To nije ljepota sporta

Screenshot: HRT

GABRIJEL VEOČIĆ (23) izgubio je u četvrtfinalu olimpijskog turnira kategorije do 80 kilograma od Dominikanca Cristiana Javiera Pinalesa. Da je ušao u polufinale, hrvatski boksač dobio bi najmanje broncu jer na Igrama nema meča za treće mjesto, već dvojica natjecatelja primaju medalju za treće mjesto. Veočić je nakon borbe dao izjavu novinaru HRT-a, koji mu je postavljao pitanja.

Kako ste Vi vidjeli ovaj meč?

Mogu reći da je bio tijesan. Znali smo da gubimo prvu rundu, to nije bilo sporno. Ali vjerujem da je u drugoj i trećoj bilo jako blizu i da smo obojica mogli odnijeti pobjedu. Malo me iznenadio u prvoj rundi. Imali smo spremnu taktiku, ali morali smo je mijenjati. Mislim da smo drugu i treću rundu dovoljno dobro odradili da bi to bilo bar podijeljena odluka sudaca, ako ne i pobjeda.

Teško mu je bilo doći do glave.

Tako je. Protivnik je bio viši od mene i mislim da je to bila njegova najveća prednost. Što se tiče tehnike i taktike, nije bio nešto zahtijevan. Visina je bila problematična.

Nije Vam htio dati rukavicu na početku i bilo je udaraca kada ste se odvajali iz klinča, kada su Vam ruke bile spuštene. Kako to komentirate?

Mogu reći da s njegove strane nije bilo fair-play borbe, to je bilo na sve ili ništa, makar i ubiti nekoga u ringu. To nije ljepota sporta koja se treba prikazati diljem svijeta. No, ne možemo mu suditi, to je njegovo pravo i on se smije tako ponašati.

Ostaje li žal što niste došli do olimpijske medalje, a bili ste blizu? Hoćete li u budućnosti biti na ovakvim turnirima ili idete u profesionalne vode?

Vjerujem da ću ostati u olimpijskom boksu, još sam mlad s 23 godine. Boksači sazrijevaju s 26-27 godina, tako da ću biti top spreman na sljedećim Olimpijskim igrama.

Veočić dao izjavu i za Index

Veočić je dao kratku izjavu i za Index. Pitali smo ga što misli o ponašanju Pinalesa.

"Pružanje ruke na početku borbe je dio fair-play borbe. To je dio koji pokazuje veličinu sportaša. Ljepota sporta. Neki sportaši, kao ovaj Dominikanac, nije bio fair-play raspoložen, ali to je njegovo pravo. Nakon meča sam mu poželio sreću u nastavku Olimpijskih igara i vjerujem da će uz tu kvalitetu doći do samog finala, ako ne i osvojiti zlato", odgovorio je hrvatski boksač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.