Vegas Golden Knights su nova NHL momčad

Foto: Getty Images/Guliver Image

PET MJESECI nakon što mu je odobrena NHL franšiza, američki biznismen Bill Foley sinoć je na spektakularnoj svečanosti u Las Vegasu predstavo svoju novu NHL momčad i njihov nadimak.

Vegas Golden Knights, kako će im glasiti puno ime, od sljedeće sezone će biti 31. klub u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta nakon. Avantura je to koja će Foleya u startu koštati oko najmanje pola milijarde dolara, a Golden Knightsi su prva franšiza u nekoj profesionalnoj američkoj ligi u povijesti.

"Od prvog dana smo shvatili da će ovo biti posebna priča. Primili smo već 16.000 inicijalnih uplata za godišnje ulaznice i interes građana Las Vegasa je nevjerojatan", rekao je generalni menadžer momčadi George McPhee.

 Vlasnik je rekao da je stavio Vegas, a ne Las Vegas u naziv momčadi jer građani sami grad najčešće zovu Vegas. Golden Knightsi će igrati u novog T-Mobile Areni na kultnom Vegas Stripu, a momčad će sastaviti od igrača na tzv. "expansion draftu". Svih drugih 30 momčadi morat će sastaviti popis igrača na koje više ne računaju, a Vegas će sa svake liste odabrati po jednog igrača.

Boje momčadi su siva, zlatna, crvena i crna. Prva predstavlja snagu i izdržljivost, zlatna simbolizira Nevadu kao najvećeg proizvoođača te kovine u SAD-u, crvene boje su pustinja i Red Rock canyon, a crna predstavlja snagu.

"Vitezovi su pravi ratnici. Uvijek se drže zajedno, nikad ne odustaju, a hokejaši su ratnici. Uvijek su bili timski igrači, svi za jednoga. To smo mi i to ćemo biti", rekao je vlasnik Bill Foley

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.