VAR donio Juventusu pobjedu, u Sampdoriji poludjeli zbog sudačkih odluka

Screenshot/Twitter

JUVENTUS je pobijedio Sampdoriju 2:1 u Torinu i tako prvi dio sezone završio s rekordnim brojem bodova u Serie A.

Talijanski prvak je osvojio čak 53 boda od mogućih 57 u jesenskom dijelu prvenstva, no o današnjoj pobjedi pričat će se još neko vrijeme. Naime, gosti misle da su oštećeni što su i poručili na službenom Twitteru poslije poraza.

"Završilo je 2:1 u Torinu. S upitnim penalom Ronalda i uz pomoć VAR-a završilo je pobjedom Bianconera. Sampdoria poražena"

Glavni akter utakmice bio je sudac Paolo Valeri koji je u tri navrata morao koristiti VAR. Prvi put je to bilo u 33. minuti pri 1:0 vodstvu Stare dame.

Poslije jednog ubačaja lopta je pogodila u ruku Emrea Cana pa je Valeri uz pomoć tehnologije dosudio penal za goste iz Genove koji su golom Fabija Quagliarelle izjednačili na 1:1.

Taj penal odmah je podigao prašinu, a Juventusovi navijači prisjetili su se detalja iz nedavne utakmice protiv Cagliarija kad je Filip Bradarić na sličan način igrao rukom u svom šesnaestercu nakon čega nije ništa bilo svirano.

U 65. minuti Sampdorijin stoper Ferrari igra rukom u kaznenom prostoru i za Valerija je to bio penal. Istog je trena pokazao na bijelu točku, no onda se otišao konzultirati s VAR-om i ostalim sucima da bi potvrdio odluku.

Kulminiralo je u 92. minuti, Juventus je vodio 2:1, Sampdoria izjednačila prelijepim golom Saponare. Međutim, tri minute zatim, ukazao se VAR gdje je Saponara uhvaćen u ofsajdu i gol je poništen nakon što se činilo kako će utakmica završiti 2:2.

Ostalo je na kraju 2:1 za aktualne prvake, a prvenstvo se nastavlja 19. siječnja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.