Valencia za Kalinića nudi sedam milijuna eura: Kale i Žigić predvodit će napad Šišmiša?

PREMA pisanju AS-a, ponovno se zahuktala priča oko transfera Nikole Kalinića u Valenciju. Kako tvrdi madridski dnevnik, klub s Mestalle uskoro bi trebao poslati službenu ponudu za napadača Hajduka od sedam milijuna eura.

Valencia traži zamjenu za Davida Villu koji napušta klub i odlazi u neki od velikana (Real Madrid, Barcelona ili Chelsea), a kako se čini pronašao ju je u Kaliniću.

Valenciji Uche (15 milijuna eura) preskup, a Camunas (29) prestar

Šišmiši su naime, kao zamjenu za Villu htjeli angažirati napadača Getafea Ikechukwua Uchea, a nakon što je klub iz madridskog predgrađa izvjesio cijenu od 15 milijuna eura, splasnuo je interes za odličnog Nigerijca. Birati je potom vodstvo Valencije moralo između Javiera Camunasa iz Recreativa i Hajdukova napadača, a izbor je izgleda pao na Kalinića prvenstveno zahvaljujući činjenici da je osam godina mlađi od Camunasa koji je 17. lipnja proslavio 29. rođendan.

Španjolski mediji navode i kako se još u utorak sportski direktor Valencije Fernando Gomez sastao s igračevim menadžerom Tomom Ercegom gdje su pregovarali o eventualnom prelasku na Mestallu. Interes je Valencia obnovila nakon što je saznala da je Kalinićeva cijena pala čuvši kako Hajduk ovoga puta i ne bi tražio 10 milijuna eura kao protekle zime.

Upravo zbog odlaska Ville, Valencija je spremna ponuditi produženje ugovora Nikoli Žigiću koji se vratio s posudbe nakon vrlo dobre sezone u Racingu iz Santandera za koji je ove sezone u Primeri zabio 12 golova.

Hrvatsko-srpski napad dvostrukog finalista Lige prvaka?

Ukoliko se zbilja i ostvari Kalinićev transfer u Valenciju, bit će itekako zanimljivo vidjeti koliko će ubojit biti hrvatsko-srpski napad nekoć dvostrukog uzastopnog finaliste Lige prvaka (Kalinić-Žigić).

Što se, pak, treće strane tiče, Hajduk će vjerojatno, s obzirom na okolnosti, prihvatiti ponudu Valencije. Kalinića ugovor s Bijelima veže još godinu dana, a Nikola je, kako je i Tomo Erceg potvrdio, "skloniji opciji odlaska u inozemstvo zbog želje za novim izazovom i jačom ligom u kojoj će više napredovati".

Fantastični ugovor od 400 tisuća eura koliko Hajduk nudi Kaliniću, čini se, neće biti potpisan. Baš poput najboljeg Dinamova napadača Marija Mandžukića, i splitska udarna igla glavom je već odavno u inozemstvu bez imalo želje za ostankom u HNL-u.

Uostalom, čine li Vam se primamniji dvoboji sa stoperima Reala i Barcelone ili, da se nitko ne uvrijedi, Lokomotive i Karlovca?

M.Č.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.