UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Srpsko čudo od djeteta zabilo se glavom u stativu

Screenshot: Youtube

MILE SVILAR, 18-godišnji golman Benfice, nije mogao završiti utakmicu Liga kupa protiv Vitorije Setubal (2:2) jer je neposredno prije prvog gola suparnika ozlijedio glavu kada se snažno zabio u stativu.

U 30. minuti Vitoria je imala korner na desnoj strani, odakle je lopta ubačena pred gol. Paciencia na sedam metara od vrata puca glavom, a Svilar se baca u svoj desni kut i lijepo brani udarac koji je išao poluvisoko.

Nažalost, odmah potom se u letu, nemoćan spriječiti neizbježno, snažno glavom zabio u stativu. Ovo je iskoristio Vitorijin igrač Fernandes i glavom loptu poslao u nebranjenu mrežu, dok se Svilar na travi ošamućen previjao od bolova. 
 
Pružena mu je pomoć i nastavio je braniti, ali nije mogao izdržati dulje od sedam minuta, kada ga je zamijenio Varela. Svilar je bio u takvom stanju da su ga s terena morala ispratiti dvojica liječnika.
Nakon dodatnih pregleda bit će poznato koliko je teška njegova ozljeda.
 
Svilar je u listopadu na utakmicama s Manchester Unitedom srušio nekoliko rekorda Lige prvaka. 
 
Prvo je na Luzu postao najmlađi golman u povijesti LP-a tako što je poboljšao 18 godina star rekord Ikera Casillasa. On je u Ligi prvaka debitirao 1999. protiv Olympiakosa s 18 godina, tri mjeseca i 26 dana. Svilar je Benficin gol protiv Uniteda čuvao 65 dana mlađi od španjolske legende.
 
Dva tjedna kasnije na Old Traffordu obranio je jedanaesterac Anthonyju Martialu i tako s 18 godina i 65 dana postao najmlađi vratar u povijesti LP-a koji je obranio penal u natjecanju. 
Ubrzo zatim se udarac Unitedova igrača (i bivšeg Benficina) te Svilarova zemljaka Nemanje Matića nakon stative odbija od srpskog vratara u mrežu. Nesretni Svilar tako na istoj utakmici ruši još jedan rekord - postaje i najmlađi strijelac autogola u povijesti LP-a. 
Mile je rođen u Antwerpenu, gdje je golmansku karijeru završio njegov otac Ratko, legenda Vojvodine i belgijskog kluba.
 
Mladi Svilar smatra se jednim od najperspektivnijih vratara svijeta, a prije mjesec dana Srbija je proslavila što je Mile odabran da igra za seniorsku reprezentaciju te zemlje, a ne Belgije, u kojoj je rođen i u kojoj je prošao mlade selekcije.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.