Uznemirujuća snimka: Brutalnim uklizavanjem slomio nogu kapetanu Irske

Foto: Getty Image/Guliver Image

VELŠANIN Neil Taylor jučer je u utakmici protiv Irske (0:0) uklizao u noge irskom kapetanu Seamusu Colemanu i slomio mu nogu.

Talijanski sudac Nicola Rizzoli odmah mu je pokazao crveni karton, a zasigurno ga čekaju još neke sankcije zbog ovakvog nesportskog postupanja. Slike stravične ozljede brzo su obišle svijet i šokirale nogometne fanove.

Suigrači su Colemanu u suzama prišli u pomoć kada su vidjeli njegovo zapomaganje.

"Ovo je jako teška situacija za njega ali i za nas, teško nam je. Jako ga dobro poznajemo i vjerujemo da će se iz ovoga vratiti još jači. Sada je najvažnije da smo svi uz njega", rekao njegov suigrač, John O'Shea. 

Šokiran ovakvim startom, Wayne Rooney poželio je irkom kapetanu brz oporavak. 

Irski izbornik priznao je da je odmah znao da je ozljeda teška te da je gubitak Colemana veliki hendikep za njegovu reprezentaciju.

"Ovo je ogroman gubitak za moju reprezentaciju i za njegov Everton. Coleman je izvrstan igrač, ali i kapetan. Čim sam vidio njegovu prvu reakciju i način na koji se držao za nogu odmah sam znao da nije dobro."

Odmah nakon utakmice oglasio se velški izbornik Chris Coleman i poželio mu brz oporavak. Dodao je kako se i sam Taylor našao u sličnoj situaciji. 

"Jako nam je žao zbog ovoga i nadam se da Coleman neće dugo izbivati s terena zbog ovoe ozljede, ali nam je rečeno da je ozljeda veoma ozbiljna. Ipak je on jedan od najboljih bekova Premier Leauge i to bi bio velik gubitak za njegov klub. Taylor je trenutno veoma razočaran u sebe."

Zanimljivo, Taylor je 2012. u utakmici protiv Sunderlanda slomio gležanj. Tada je igrao za Swansea i zbog ozljede propustio cijelu sezonu. 

Karijeru je započeo u velškom niželigašu Wrexhamu, a 2017. za 6 milijuna eura prešao je iz Swansea u Aston Villau kao zamjena za Jordana Ayewa. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.