PREMIERSHIP

United neće igrati Ligu prvaka zbog golmana koji samo protiv njih asistira

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED nastavio je s katastrofalnim rezultatima. U utakmici na gostovanju kod odavno ispalog Huddersfielda morao je pobijediti kako bi ostao u igri za Ligu prvaka sljedeće sezone, ali Crveni vragovi odigrali su samo 1:1. Ovo je četvrta utakmica zaredom u kojoj ekipa Ole Gunnara Solskjaera nije došla do pobjede.

Kolo prije kraja prvenstva United je šesti sa 66 bodova, četiri boda manje od Tottenhama, što znači da ih ne mogu stići i sljedeće sezone neće igrati Ligu prvaka. Peti Arsenal ima više. Ako United ostane šesti, igrat će kvalifikacije za Europa ligu, dok bi im peto mjesto donijelo izravan plasman u to natjecanje.

A danas je krenulo odlično danas. Scott McTominay opalio je ljevicom s ruba kaznenog prostora, a golman domaćina Jonas Lossl zaklonjen svojim braničima nije vidio loptu prije nego što se ukazala pred njim i tada je neuspješno pokušao obraniti također ljevicom.

Vratar posljednje ekipe prvenstva iskupio se u 60. minuti. Nakon kornera poslao je dugu loptu koja je stigla do Mbenze, a ovaj je u 1 na 1 situaciji s De Geom lagano poentirao za 1:1. Osim asistencije, danski golman je odlično i branio ovog popodneva skupivši šest obrana te tako bio najzaslužniji pojedinac za bod Huddersfielda.

Losslu je to bila druga asistencija u karijeri. Zanimljivo, prva je stigla prošle sezone, isto protiv Manchester Uniteda. Tada je Huddersfield također uzeo bodove Crvenim vragovima, pobijedivši ih 2:1. 

Grafike: SofaScore za Index Sport

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.