Umirovio se Carmelo Anthony

Foto: EPA

CARMELO ANTHONY (38) odlazi u mirovinu. Jedan od najboljih NBA igrača svoje ere od košarke se oprostio porukom na društvenim mrežama. "Sjećam se dana kad nisam imao ništa. Samo loptu, teren i želju da napravim nešto više. Košarka je obilježila moj život i život ljudi koji su oko mene i pružaju mi podršku.

Sad je vrijeme da se oprostim od sporta koji mi je dao sve. Moja priča je bila više od same košarke. Nadam se da će moj sin ostvariti svoje snove. Moje nasljeđe živi kroz tebe. Bit ću uvijek ponosan. Mir", rekao je Carmelo Anthony u oproštajnoj poruci.

Briljirao u New Yorku i Denveru

Anthony će ostati upisan u povijest kao jedan od najopasnijih strijelaca u 21. stoljeću. U ligu je stigao 2003. godine, draftiran je na 3. mjestu jednog od najjačih draftova u povijesti. Ispred njega bili su LeBron James te jedan od najvećih flopova u povijesti lige Darko Miličić.

Karijeru je započeo u Denver Nuggetsima, u kojima je uskoro postao najbolji igrač i vođa momčadi koja je redovito ulazila u doigravanje. Nikad nije osvojio naslov prvaka, najbolja sezona bila mu je 2008./2009., kad je dogurao do finala Zapada te ispao od Lakersa rezultatom 4:2.

Nakon Denvera prešao je u New York Knickse, s kojima je također imao odličnih sezona te konstantno ulazio u playoff. Najbolja sezona bila mu je 2012./2013., kad je osvojio titulu najboljeg strijelca u ligi i odveo Knickse do polufinala Istoka.

Nakon toga raspala se ekipa Knicksa, u kojoj je Anthony proveo još nekoliko sezona. Pred kraj karijere nije više mogao nositi momčad pa je doveden da iskustvom pomogne Oklahomi, zatim Portlandu, pa onda i Lakersima. Ove sezone nije igrao ni za jednu momčad. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.