Umag i dalje čeka domaćeg prvaka: Dolgopolov protiv Čilića uzeo prvi naslov karijere

MARIN ČILIĆ nije uspio, Umag će još jednu godinu čekati na prvog domaćeg pobjednika od 1990. godine. Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov pobijedio je Čilića u ovogodišnjem finalu sa 6:4, 3:6, 6:3.

> Čilić: Nema depresije, ako ovako nastavim bit će sjajno!

> Video: Kako je živjeti misiju Slavka Rasbergera?

Prepune tribine upotpunile su lijepu tenisku priču, iako je za Čilića mogla i bolje završiti. Hrvatski je tenisač na ovom turniru iz meča u meč bio sve bolji. U finalu je pokazao dobru igru, ali najbolji ukrajinski tenisač bio je bolji.

Čilić je servirao prvi, ali već na startu Dolgopolov je pobjegao na 2:0. Marin ga je pratio dobrom igrom na svom servisu, ali Ukrajinac ga je "mučio" kratkim loptama na koje naš igrač nije znao odgovoriti. Navijači su razbudili Čilića kod zaostatka 2:4, uspio je uzeti još dva gema, ali Dolgopolov, kojeg je glasno podupirala grupica Ukrajinaca na vrhu tribina, uzeo je set sa 6:4.

S puno više samopouzdanja Čilić je ušao u drugi set, igrao je hrabrije, a Dolgopolov je postajao sve nervozniji. Čilić je i dalje odličnim servisom pratio protivnika do 3:3, ali nije uspio doći do "breaka". Oba su se igrača borila čvrsto za svaki poen, servirao je Marin 40-0, a onda spašavao prednost za 4:3. Uspio je Dolgopolovu uzeti sljedeći servis, a onda i drugi set sa 6:3.

Prvi naslov za Dolgopolova

Treći je set opet bolje otvorio novi pobjednik turnira. Dva gema uzeo je na svom servisu i jednim "breakom" stigao do 3:0. Činilo se kako se Marin više neće moći vratiti, ali publika je tražila borbu do kraja. Dolgopolovu je nedostajao poen za 4:0, ali Čilić je okrenuo na 3:1, ostvario "break" za 3:2 i uspio izjednačiti tek nakon što je tri puta gubio prednost, a dva puta je uzimao suparniku. Ukrajinac je gubio živce, ali je na svom servisu lako stigao do četvrtog gema, uzeo Marinu servis za 5:3 i servirao za meč.

Dolgopolov, 26. igrač svijeta, došao je tako na umaškoj zemlji do svoga prvog naslova u karijeri. Bio mu je to drugi finale, nakon onoga u Costa do Sauipeu u veljači u kojem je izgubio od Nicolasa Almagra. Ukrajinac je postao peti tenisač koji je ove godine osvojio svoj premijerni naslov, isto je ranije uspjelo Južnoafrikancu Kevinu Andersonu, našem Ivanu Dodigu, Kanađaninu Milosu Raonicu, Španjolcu Pablu Andujaru i Amerikancu Ryanu Sweetingu.

Čiliću je ovo bilo deseto finale u karijeri ali ostao je na pet osvojenih turnira. Ove je godine igrao u finalu Marseillea gdje je poražen od Soderlinga. Dolgopolov je pobjednik 22. turnira u Umagu, a na putu do finala izbacio je prošlogodišnjeg pobjednika J. C. Ferrera. Prvog je osvojio Goran Prpić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.