ukrajina sport

Ukrajinac briljirao za pobjedu s prijateljem Rusom. Zastava s njima je hit

Foto: Profimedia

RUSLAN MALINOVSKI, ukrajinski ofenzivac Atalante, briljirao je u pobjedi nad Bayer Leverkusenom (3:2) u prvoj utakmici osmine finala Europa lige. Prvi gol je postigao, a oba preostala namjestio Luisu Murielu. Dvostrukog strijelca zatim je zamijenio Aleksej Mirančuk, ruski nogometaš koji se protivi agresiji i okupaciji njegove zemlje u Ukrajini i koji je prijatelj s Malinovskim, čovjekom iz neprijateljske države. Iz poštovanja prema njemu, Rus nije slavio gol protiv Sampdorije.

Njihov odnos dirnuo je Talijane, ali i ljubitelje nogometa općenito, a navijači Atalante protiv Bayera su razvili zastavu na kojoj se Malinovski i Mirančuk rukuju dok su u pozadini spojene i zastave njihovih zaraćenih zemalja. Nakon utakmice situaciju je komentirao Atalantin trener Giampiero Gasperini: "Dirljivo je kroz što sve on prolazi, što on i supruga rade, ali i cijela naša momčad. Puno vremena provodimo gledajući što se događa u Ukrajini i to puno utječe na cijeli klub.

Mene rat u Ukrajini potresa više nego korona, a znate kako je ona užasne posljedice ostavila u Bergamu. Malinovski je bez obzira na sve što se događa jako dobar prijatelj s Mirančukom. Njega je stid zbog onoga što se događa u zemlji u kojoj Malinovski strahuje za svoju rodbinu i prijatelje. Mirančuk zato također zaslužuje poštovanje jer ljudi znače više nego zastave koje predstavljaju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.