Uhićen dvostruki olimpijski prvak, seksualno zlostavljao maloljetnice: Objavljena je i snimka uhićenja

Screenshoot (Youtube)

NAKON sedam mjeseci bijega uhićen je dvostruki olimpijski prvak u judu, Austrijanac Peter Seisenbacher. Austrijsko tužiteljstvo tereti ga za seksualno zlostavljanje tri maloljetnice.

Tragovi su vodili u Ukrajinu gdje su ga na kraju i pronašli. Ukrajinski specijalci upali su u stan 57-godišnjeg Petera koji je samo u donjem rublju opušteno ležao na kauču.
 
Godine 1997. prvi put je napao tada devetogodišnjakinju, koju je navodno zlostavljao do njene 14. godine. Jednu je 16-godišnjakinju napao 2001. godine dok je boravila u ljetnom kampu. Djevojčica se na sreću uspjela obraniti te ga prijavila policiji. Zadnji napad bio je 2004. kada je seksualno napao 13-godišnjakinju. 
 
Nakon nekoliko godina djevojke su odlučile progovoriti i pokrenuti postupak protiv njega. Suđenje je bilo zakazano za 12. mjesec 2016. u Beču, no on je nestao bez traga.
 
Austrijske su vlasti odmah tražile njegovo izručenje. Kako prenosi austrijska novinska agencija APA, telefonski razgovori s majkom u Beču na kraju su ga otkrili. Ukrajinska policija objavila je snimke uhićenja na Youtubeu.

 
Seisenbacher je osvojio dva olimpijska zlata, 1984. u Los Angelesu i 1988. u Seoulu. Nakon što je napustio profesionalni judo posvetio se profesiji trenera. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.