UFC

UFC objavio kad će Francis Ngannou braniti pojas osvojen protiv Miočića

Foto: Imaginechina via AP Images/Guliver

UFC JE potvrdio da će Francis Ngannou naslov teškaškog prvaka, koji je osvojio u ožujku protiv Stipe Miočića, prvi put braniti 22. siječnja iduće godine protiv Cyrila Ganea na priredbi UFC 270 u Anaheimu u Kaliforniji.

Na istom će eventu Meksikanac Brandon Moreno braniti naslov u muha kategoriji u trećem uzastopnom okršaju s Deivesonom Figueiredom, nakon što je prvi završio neriješeno, a drugi predajom Brazilca uslijed gušenja.

Ngannou će pojas braniti čak deset mjeseci nakon što ga je osvojio jer je ovog ljeta imao neugodne pregovore s UFC-om oko novog ugovora. UFC je u međuvremenu organizirao borbu za privremenog prvaka u kojoj je Gane dominirao protiv Derricka Lewisa.

Nedavno je Ngannou, gostujući u emisiji The MMA Hour Ariela Helwanija, otkrio da mu je predstojeća borba posljednja za koju ima ugovor s UFC-om. Budući da je trenutačno na vrhuncu, smatra da bi mu idući ugovor trebao biti osjetno viši, no UFC se poziva na brojne klauzule o produljenju aktualnog ugovora.

"Ne želim novi ugovor pod istim uvjetima. U posljednje dvije godine borio sam se samo dvaput i morao posuđivati novac za život. Nikoga nije briga za to. Nemam nikakve garancije ni nikakvu zaštitu, pa na temelju tog iskustva želim bolje uvjete i novac koji zaslužujem", rekao je kamerunski MMA borac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.