UEFA na Euru uvodi novitet u VAR sustavu

Foto: EPA

NA NADOLAZEĆEM Europskom prvenstvu bit će predstavljen novitet povezan s VAR sustavom. Naime, nakon donošenja odluka uz pomoć VAR-a, gledateljima na televiziji, ali i onima na stadionu, bit će prikazano objašnjenje iza svake odluke.

Rossetti objasnio kako će sustav izgledati

"Ovo je nešto novo i mislim da je to vrlo, vrlo zanimljivo. Nakon mišljenja VAR-a, želimo javnosti ponuditi tehničko objašnjenje. UEFA-in ekspert će simultano s VAR pregledom pripremati objašnjenja oko toga što se dogodilo u spornim situacijama", rekao je UEFA-in šef sudaca Roberto Rossetti pa pojasnio kako će to izgledati: 

"Primjerice, sudac nakon pregleda dosudi penal zbog igranja rukom. Tehničko objašnjenje bi glasilo: 'Njemački broj devet dodirnuo je loptu lijevom rukom, koja je bila u neprirodnoj poziciji iznad ramena te je povećala obujam njegovog tijela.'"

Cilj UEFA je povećati transparentnost pri donošenju odluka te otkloniti sve nejasnoće nakon što one budu donesene. Suci će isto tako biti dužni objašnjavati svoje odluke kapetanima momčadi, dok će svi ostali igrači za bilo kakav oblik prigovora sucu biti kažnjavani žutim kartonom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.