Udruga prvoligaša ukida emisiju Volim nogomet i gasi Dvoransko prvenstvo

UDRUGA Prvoligaša spremna je i na gašenje emisije Volim nogomet ukoliko se ne ispune njeni financijski zahtjevi. Prvoligaši će u srijedu na sastanku u Rusanovoj zahtijevati da im se za svaku emisiju plati 400 tisuća kuna ili će se ugasiti emisija.

Kako pišu Sportske novosti, klubovi su ljutiti jer HRT ne ispunjava svoje obveze, prvoligaši kažu kako nacionalna kuća ne podmiruje ni osnovne račune.

"Ovo nije rušenje nikoga, niti se Zdravko Mamić želi preko Udruge obračunati s bilo kim. Problem je u tome što su financijski pokazatelji loši. Sami se financiramo da bismo bili na televiziji. Trošak emisije je sedam i pol milijuna kuna i upravo nam je stigao obračun koji pokazuje da smo u minusu", rekao je tajnik Nevenko Herjavec.

Osim toga, Udruga prvoligaša "ruši" dio onog što je ostavio Igor Štimac. Ukidanje Dvoranskog prvenstva je praktički riješeno, a priprema se ukidanje Lige 16 umjesto koje će se igrati Liga 10.

Dvoransko prvenstvo se ove zime trebalo igrati u Spaladium Areni, ali kako stvari stoje, od toga neće biti ništa. Skupina klubova oko Dinama je protiv prvenstva, a kao razloge navode bojazan od ozljeda, manjak od 300 tisuća kuna koji je stvoren nakon prošlogodišnjeg prvenstva u Zadru i neugodne sceni koje su doživjeli Modri igrači u Višnjiku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.