"Ubojica dječjeg lica" opravdava steroide u svojoj krvi: Greška ili zagađeni uzorak!

AMERIČKI MMA borac, Josh Barnett, tvrdi da nije koristio nedopuštena sredstva iako je prošle godine pao na doping testu. Podsjećamo, čovjek koji je čak tri puta ulazio u Prideov ring s Mirkom Filipovićem trebao se boriti protiv ponajboljeg borca današnjice Rusa Fedora Emelianenka na Affliction 3 turniru početkom kolovoza 2009, no doping kontrola koju je obavio nekoliko dana prije borbe, pokazala je tragove steroida u njegovoj krvi. On je suspendiran, a borba je otkazana što je na koncu dovelo do propasti cijelog Afflictiona.

Barnett već drugi put uhvaćen s prstima u pekmezu

To nije bilo prvi put da je Barnett upao u probleme sa "zakonom". 22. ožujka 2002. pobijedio je Randyja Couturea uzevši mu pojas prvaka UFC-a u teškoj kategoriji. No, testovi napravljeni nakon borbe, pokazali su da je Barnett u krvi imao čak tri vrste steroida. Titula mu je oduzeta, a on je suspendiran na šest mjeseci.

"Nisam uzimao steroide, da sam uzimao ne bih pristao na test. Mogao sam čekati i odugovlačiti i pokušati nadmudriti sustav. Imao sam mogućnost čekati do posljednjeg mogućeg trenutka...", rekao je Barnett u svom posljednjem intervjuu.

Na pitanje kako je test ipak pokazao da jest, "Ubojica dječjeg lica", kako ga nazivaju, odgovara:

"Trebalo im je puno vremena da mi konačno dostave rezultate. Nemam dokaze, ali mislim da se moralo raditi o grešci", objašnjava Barnett i dodaje:

"Može se raditi i o 'zagađenim' dodacima prehrani koje koristim. Gotovo 20 posto svih dodataka na tržištu u sebi imaju neke nedozvoljene supstance. Postoje proizvođači za koje znam da je to činjenica i koji su u prošlosti već imali problema s tim. U sebi su sadržavali prave anabolike."

Neuvjerljive teorije...

Barnett je iznio još jednu teoriju koja ne zvuči previše uvjerljivo...

"Postoji i šansa da se čak i vitamini zagade s nečim nedopuštenim ako se rade recimo na istoj traci kao i neka nedopuštena sredstva, a da sve prije nije bilo dobro očišćeno."

Barnett eskivira ročišta

Zanimljivo, Amerikanac se odlučio žaliti na rezultate testiranja, no do sada se nije uspjelo održati niti jedno valjano ročište.

Na prva dva je zakazao njegov odvjetnik (nije došao), dok se na trećem nije pojavio sam Barnett jer je u to vrijeme imao borbu u Japanu. Atletska komisija Kalifornije ga je upozorila da do 10. travnja mora kontaktirati njihov ured, a ukoliko se to ne dogodi, konzekvence se neće pozitivno odraziti na njegovu karijeru.

Barnett je po tom pitanju izjavio da se još mora konzultirati sa svojim odvjetničkim timom koji će odlučiti je li mu to trenutačno u interesu ili ne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.