BORILAČKI SPORTOVI

U subotu počinje 11. prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke

Foto: Hrvatski savez za obaranje ruke

SINJSKO gradsko kino će u subotu 28. lipnja ove godine biti poprište nesvakidašnjeg sportskog događaja. Naime, treću godinu zaredom u Sinju se održava prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke za osobe s invaliditetom i bez njega, 11. ukupno.

Ovo natjecanje najviše razine s puno obaračkih sportskih zvijezda komentirao je organizator Aleksandar Jakovac, potpredsjednik Europskog i predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke: 

"Prvenstvo Hrvatske 2020 organizirano je po najvišim svjetskim standardima. Ove godine u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo testirat će se rekordan broj sportašica i sportaša na korištenje nedopuštenih sredstava u sportu te tako nastavljamo smjerom gdje pobjeđuju najbolji i isključivo čisti sportaši. 

Gostoprimstvo Sinjana proteklih godina nadmašilo je sva očekivanja pa smo i ove godine zajedno na najvažnijem domaćem natjecanju, ističe Jakovac te dodaje kako je, što se tiče najboljih hrvatskih obarača, odaziv iznimno velik te su svi težinski prvaci i prvakinje tog vikenda u Sinju, gdje se očekuje i tradicionalno velika posjeta gledatelja.

Prvenstvo Hrvatske 2020 organizirano je pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza za obaranje ruke i Grada Sinja, koji je treću godinu zaredom pružio pokroviteljstvo hrvatskim obaračicama i obaračima. 

Natjecateljska praksa je i kategorija početnika gdje će se moći natjecati  u istoj težinskoj kategoriji svi amateri na lijevu i desnu ruku te će najbolji od njih osvojiti titulu prvaka  Hrvatske za početnike, što je više nego dobar poticaj za početak bavljenja ovim vrlo zahtjevnim sportom."

Raspored natjecanja

27.6.2020. – SUBOTA

17:00 – 18:30 – vaganje i prijave (Hotel Alkar, Sinj)

28.6.2020. – NEDJELJA

11:00 – 13:00 sati – vaganje i prijave (Gradsko kino Sinj)

13:00 – 17:00 sati – svečano otvorenje Prvenstva Hrvatske, kvalifikacije i finala svih kategorija osim APSOLUTNE.

17:00 – 18:00 sati – dezinfekcija dvorane 

18:00 – 19:00 sati – završnica apsolutne kategorije (top 8 natjecatelja). 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.