U Ligu 16 ne ulazi Slavonac nego - NK Brod!

VRLO je izvjesno kako će se sljedeće sezone u Prvoj Hnl natjecati - NK Brod, klub koji još ne postoji! Naime, Slavonac, klub iz Perkovaca, mjesta koje je 30-ak kilometara udaljeno od Slavonskog Broda, je izborio pravo natjecanja u prvoj ligi, no to će pravo prebaciti na grad Slavonski Brod. Grad će uskoro osnovati novi klub koji će se boriti u prvoj ligi, zvat će se NK Brod, a u njemu će igrati nogometaši Slavonca.

Prva HNL se sljedeće sezone širi na 16 klubova, a u elitno društvo ulaze četiri prvoplasirana drugoligaša, a peta momčad razigrava s Croatijom Sesvete. Izravan "upad" su izborili Istra, Karlovac, Lokomotiva i Slavonac, dok će se Međimurje za prvi razred boriti s Croatijom Sesvete, posljednjom momčadi prve lige.

Slavonac je želio odustati od natjecanja u prvoj ligi, a svoje pravo prebaciti na grad Slavonski Brod. Gradonačelnik Mirko Duspara i ostatak gradske skupštine sastao se s ljudima iz Slavonca i rekao im kako to Gradu trenutno nije prioritet. Na kraju je ipak pronađeno rješenje - osnovat će se novi klub NK Brod za koji će igrati igrači Slavonca. Šime Zidrum, glavni operativac Slavonca i član Izvršnog odbora HNS-a komentirao je cijeli slučaj.

"Mi smo cijelo vrijeme igrali s jednom namjerom - da Slavonski Brod dobije prvoligaša i svoj dio samo odradili pošteno, bez zakulisnih igara", rekao nam je Zirdum.

Međutim, Slavonski Brod nema stadion koji zadovoljava prvoligaške uvjete pa bi novi klub prvih pola godine domaće utakmice igrao u Vinkovcima dok se u Brodu ne stvore uvjeti nakon čega bi se preselio u grad uz Savu.  Problem je i u tome kako će građani Borda prihvatiti novi klub budući da je većina uz posrnulu Marsoniju i smatra da je ništa ne može zamijeniti.

Međutim, ukoliko Slavonac odustane od igranja (što se neće dogoditi) u prvoj ligi, Međimurje će ući izravno, a Dragovoljac bi igrao kvalifikacije. Predsjednik kluba Ivica Perković se samo nada da Slavonac neće odustati nakon prve utakmice Međimurja i Croatije jer bi se u tom slučaju Međimurje automatski plasiralo u prvu ligu, a Dragovoljcu bi ostalo tjedan dana da se spremi za kvalifikacije sa Croatijom.

"Ukoliko se Slavonac odluči za igranje u prvoj ligi, mi ćemo ih u tome podržati i nećemo se buniti. Međutim, ako odustane nakon prve utakmice kvalifikacija, to će dovesti regularnost natjecanja u pitanje", rekao nam je Perković.

Ipak, Dragovoljac ne mora strahovati jer Slavonac neće odustati, sljedeće sezone će igrati u prvoj ligi, ali pod imenom NK Brod. U Perkovcima su se uspjeli u naumu - dobit će novi stadion, Slavonski Brod će imati prvoligaša, a ljubitelji nogometa u Brodu će gledati gostovanja Dinama i Hajduka.

M.Pa.
Foto: nkslavonac.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.