Esport

U FIFA-i 19 nema jednakosti za žene

Screenshot: FIFA 19

U TIJEKU je Svjetsko nogometno prvenstvo za žene koje se ovog lipnja i srpnja održava u Francuskoj. U FIFA-i se hvale sjajnim rezultatima i nikad popularnijim ženskim SP-om. Natjecanje je obilježeno i u popularnoj igri FIFA 19, ali na razočaravajućoj razini s obzirom na Svjetsko prvenstvo u Rusiji prošle godine.

>Football Manager 2019 srušio sve rekorde serijala

>VIDEO Pogledajte kako ekipa ismijava Engleze u FIFA-i

EA Sports je tako propustio priliku promicati ženski nogomet, steći naklonost ženske, ali i muške publike te predstaviti nogometašice u pravom svjetlu. U igru je inače uključeno 12 ženskih reprezentacija, a ususret Svjetskom prvenstvu dodano je još 10 te su izostale samo dvije od 24 koje su se kvalificirale na prvenstvo. Zbog problema s licencama, u igri nedostaju imena za brazilske i čileanske reprezentativke. 

Nedostaje i čitavi turnir, dodan je tek jedan mod u kojem možete odigrati jednu utakmicu u ugođaju ženskog SP-a. Podsjetimo, prošle je godine, za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, u FIFA-u 18 bio uključen mod kroz koji ste mogli odigrati čitavi turnir, bilo da želite sami namjestiti reprezentacije ili igrati s onima koje su nastupale na SP-u i to uz sva moguća i prateća obilježja. 

Ovoga puta, izgleda, EA Sports je u suradnji s FIFA-om napravio nešto tek toliko da mogu reći da su napravili. Međutim, mnogi u industriji videoigara, pogotovo kod sportskih simulacija, sve više ciljaju na žensku publiku i gamerice, a ovako će ih teško pridobiti.

Danas će u četvrtfinalu ženskog SP-u u Francuskoj, na Parku prinčeva, Francuskinje ugostiti Amerikanke od 21 sat, nakon što su Engleskinje jučer izbacile Norvežanke. Sutra u popodnevnom terminu igraju Talijanke i Nizozemke, a poslije Njemice i Šveđanke. Finale će se igrati 7. srpnja u 21 sat na Lyonovu stadionu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.