Turska reprezentacija

Turski izbornik: Ne računam prvi gol Hrvatske

Foto: EPA

TURSKA i Hrvatska su u prijateljskom susretu u Istanbulu odigrale efikasnu utakmicu koja je završila rezultatom 3:3.

Turska je povela preko Cenka Tosuna iz kaznenog udarca koji je skrivio Domagoj Vida, a Hrvatska je izjednačila preko Ante Budimira koji je pri oduzetoj lopti očito igrao rukom. Ipak, slovenski sudac Slavko Vinčić previdio je igranje rukom hrvatskog napadača i pustio akciju do kraja. To se nikako nije svidjelo turskom izborniku Senolu Günesu.

Slovenski sudac u ovoj utakmici nije imao pomoć VAR-a

"Primili smo bezvezan prvi pogodak, ali svejedno ne računam taj gol. Hrvatski igrač je igrao rukom, svi su to vidjeli osim slovenskog suca", rekao je Günes.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE BUDIMIR SEBI RUKOM NAMJESTIO PRVI GOL ZA HRVATSKU

Iako slovenskog suca to ne amnestira od krive odluke, u ovoj je utakmici sudio bez pomoći VAR-a. Nakon prvotne ljutnje, nije mu grešku za zlo uzeo ni turski izbornik.

"Drugi slovenski sudac (Matej Jug) slično nas je oštetio na nedavnoj utakmici s Rusijom. To je bila utakmica Lige nacija, a ovo je ipak samo prijateljska."

Turski izbornik zadovoljan pruženom igrom

Do kraja prvog poluvremena je Turska još jednom zabila, a Hrvatska je u drugom dijelu preokrenula preko Marija Pašalića i Josipa Brekala. Ipak, vodstvo je trajalo samo dvije minute jer je u 58. konačan rezultat postavio Cengiz Ünder.

"Primili smo dva gola u dvije minute, a imamo i ozlijeđenih igrača. To nije dobro. Cilj mi je bio isprobati neke igrače i to sam napravio. Sve u svemu, zadovoljan sam intenzitetom i pruženom igrom, nije bilo loše", zaključio je Günes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.