Turci tvrde: Tudor se vraća već ovog ljeta

Getty Images

I DALJE je, kao i proteklih tjedana, aktualna priča kako bi Igor Tudor (40) prijevremeno mogao raskinuti ugovor s Udineseom čijim je šefom struke imenovan 24. travnja 2018. godine. 

Udinese je navodno zahvalan što je Igor Tudor u posljednjoj prvenstvenoj etapi spasio klub od ispadanja (dvije pobjede te po jedan poraz i remi), no predstojeće sezone u talijanskoj ligi namjerava igrati bitno važniju rolu. 

Talijanski mediji prethodnih dana izvještavaju kako Cesare Prandelli figurira kao glavni kandidat za nasljednika Igora Tudora. Također, nagovještavaju kako je tek pitanje dana kada će službeno biti objelodanjen prekid ugovora koji je pravovaljan do 30. lipnja 2019. godine.

Turski pak mediji pišu kako je Igor Tudor povezan s Yeni Malatyasporom, turskim prvoligašem koji je proteklu debitantsku sezonu okončao na desetom mjestu. Poznavanjem mentaliteta i s prvoligaškim iskustvom vođenja Karabükspora i Galatasaraya, Igor Tudor označen je kao primarna želja Yenijeve uprave.

Igor Tudor trenersku je karijeru započeo 2009. godine u Hajduku kao pomoćnik Edoarda Reje. Osamostalio se radeći u mlađim selekcijama splitskog kluba.

U ljeto 2012. godine izabran je za pomoćnika izbornika hrvatske reprezentacije Igora Štimca. Po koncu je mandata preuzeo Hajduk, a nakon dvije godine izabran je za PAOK-ovog šefa stručnog stožera. Trenersku je karijeru potom nastavio u Karabüksporu i Galatasarayu.

Trenutačno i dalje obnaša trenersku funkciju u Udineseu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.