NENAD BJELICA

Turci: Popodne sastanak oko Bjelice. Sve je dogovoreno, ali ima jedan veliki problem

Foto: Marko Prpić / Pixsell

NENAD BJELICA samo što nije postao novi trener Fenerbahčea, pišu turski mediji pred sastanak uprave palog turskog velikana koji se očekuje u popodnevnim satima. Ipak, ističu Turci, jedan veliki problem priječi realizaciju posla. 

Predsjednik podnosi izvješće o potrazi za novim trenerom

"Na sastanku, koji će se održati u upravi kluba u skladu s pravilima o socijalnoj distanci, glavna tema će biti tko će ubuduće sjediti na klupi Fenerbahčea, nakon što je donedavni trener Ersun Yanal podnio ostavku. Očekuje se da predsjednik Ali Koc obavijesti članove uprave o tome što je do sada poduzeo u proces selekcije novog trenera i razgovora s kandidatima za taj posao", pišu turski mediji i dodaju:

Između Fenera i Bjelice još je samo koronavirus

"Koc je telefonski razgovarao s hrvatskim stručnjakom Nenadom Bjelicom, koji se ističe kao najizgledniji kandidat za Fenerovu klupu, ali ne očekuje se da predsjednik danas donose odluku da je on novi trener ili da je objavi javnosti i to zbog više sile, pandemije koronavirusa. Čak i ako bi se riješile sve formalnosti s tim trenerom, Bjelica ne može doputovati u Tursku zbog restrikcija vezanih uz putovanja. Čak i ako bi uspio doći, uprava Fenera ne želi da on mora u Istanbulu prvih 14 dana provesti u karanteni. Zato će se s objavom imena novog trenera čekati prikladnije vrijeme, odnosno normalizacija okolnosti."

Neće imati luksuz koji je imao u Dinamu

Bjelica u Fenerbahčeu neće imati luksuz koji je imao u Maksimiru, barem prije nego što mu ga je ukinuo Zdravko Mamić, a to je da sam odabere prvog pomoćnika. Turski novinari naime navode da uprava Fenerbahčea inzistira da, ako je već trener stranac, glavni asistent jednog od turskih nogometnih simbola mora biti Turčin. "Na današnjem sastanku raspravljat će se o imenima i za tu funkciju" pišu tamošnji mediji.

Loša vijest za Bjelicu

Konačno, ali iznimno važno za novog trenera za kojeg se nagađa da će imati plaću od dva milijuna eura godišnje, na sastanku će se odlučiti o radikalnom rezanju troškova, točnije ukidanju kupnji skupih igrača sve dok ne popusti korona-kriza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.