hrvatski treneri

Tudor: Ja nisam ponizan? Ovako, slušajte me dobro...

Foto: Profimedia

IGOR TUDOR slavi prvu pobjedu u Ligi prvaka u trenerskoj karijeri. I to višestruko važnu. Njegov Marseille izgubio je obje prethodne i onda u trećem kolu na svom terenu od prve minute gubio 0:1 od Sportinga iz Lisabona, koji je pobijedio u prve dvije utakmice. Ipak, već do kraja poluvremena Tudorova momčad preokrenula je na 3:1, a gosti ostali s igračem manje, pa je u nastavku Marseille zabio još jednom za konačnih 4:1. 

Portugalci kasnili na stadion, Tudor ludio

Ipak, početak utakmice obilježio je bijesni Tudorov ispad. Utakmica je kasnila, umjesto u 18:45 počela je u 19:07. Razlog kašnjenju bio je što Portugalci nisu na vrijeme stigli na stadion Velodrome zbog prometnih gužvi u Marseilleu te su se po dolasku na stadion još neko vrijeme zadržali u svlačionici. 

Tudor je prigovarao sucima jer je smatrao da nogometaši i treneri Sportinga namjerno ne izlaze iz tunela. "Nije vam ovo amaterska liga, već Liga prvaka. Vidite li da ovako više štetite nama nego njima?" vikao je, između ostalog, Tudor. Radio Monte Carlo ističe da je Tudor vikao na suce na tri različita jezika - francuskom, talijanskom i engleskom.

Suparnički trener: Tudor je tipični primjer nedostatka poniznosti

Tudorov kolega i suparnik Ruben Amorim, trener portugalske momčadi, ponašanje Marseilleovog trenera nazvao je tipičnim primjerom nedostatka poniznosti. Novinari su to na presici nakon utakmice rekli Tudoru, a on im je odgovorio: "Objasnit ću to polako, riječ po riječ, da me svatko može razumjeti.

Rekli su nam da će utakmica usprkos kašnjenju početi u 18:55 jer su igrači Sportinga bili na stadionu u to vrijeme. Sve smo isplanirali računajući da će početi tada. Onda su nam rekli da će početi u 19, pa smo planirali prema tome. Izašli smo i tada u tunel i čekali zajednički izlazak s igračima Sportinga, ali se oni ni tada nisu pojavili.

Zatim smo ih čekali još 10 minuta i to je izazvalo moj bijes. Igrači su mi se ohladili čekajući Sporting da se udostoji pojaviti. Manjak poniznosti, kažete? Moja ljutnja nema veze s tim, nego je ljutnja moja strategija da igrače napravim nervoznima, napetima. Zato što sam sve pripremio za početak u jedno vrijeme, a onda nije bilo ni to ni drugo, nego treće."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.