TENIS

Troicki o doping skandalu: Nanišanili su me, htio sam planuti i skočiti na tu ženu

Foto: EPA

SRPSKI tenisač Viktor Troicki prisjetio se 2013. godine kada je dobio jednogodišnju suspenziju jer nije htio dati krv na kontroli kada se to od njega tražilo nakon jednog poraza.

Taj meč izgubio je 6:1, 6:1 od Jarka Nieminena, a zatim ga je doping kontrola izabrala da im da uzorak urina, potom i krvi. Troicki, poznato je, ima problema s vađenjem krvi i nekoliko puta je padao u nesvijest pa je pitao liječnike može li se taj dio preskočiti.

"Doktorica koja je bila glavna i odgovorna rekla mi je da je to skroz OK i da ne moram brinuti. Provjeravao sam i više puta sam je pitao je li to sigurno u redu. Dala mi je kontakt glavnog odgovornog iz Svjetske doping agencije, s njim sam imao problema. Zvali smo ga direktno, ali dala mi je, vjerovali ili ne, pogrešan broj. Poslije toga mi je diktirao cijeli tekst koji trebam napisati i objasnim zašto ne mogu dati krv, iako mi je ona pred trenerom rekla da neću snositi posljedice. Uvjerila me da je sve u redu", rekao je Troicki u podcastu Wish & Go Sportkluba.

Sutradan je dao krv jer se osjećao bolje.

"Nije mi bilo jasno o čemu je riječ. Doktorica je rekla da tog dana moram vaditi krv, na što sam odmah pristao jer sam se bolje osjećao. Uzela je krv i rekla da je sve u redu. Nedjelju nakon sam dobio e-mail glavnog iz Svjetske antidoping agencije kako sam prekršio pravilo jer nisam dao krv kada je od mene traženo i da im se obratim pravnim putem. Prvo sam im napisao e-mail što se točno dogodilo, rekavši da je trener bio pored mene cijelo vrijeme i da može posvjedočiti. Osjećao sam se kao na nišanu cijelo vrijeme. Nešto nije bilo odrađeno po protokolu, ali oni su htjeli ići do kraja i skroz me sasjeći."

Nakon toga je uslijedilo suđenje, srpski tenisač imao je negativne rezultate, no protokol nije bio ispoštovan i ITF ga je kaznio jednogodišnjom suspenzijom.

"Njena riječ je bila protiv moje, rekla je kako me upozoravala da mogu snositi posljedice te su me suspendirali. Htio sam planuti, skočiti, majke mi. Ali stvarno je tako bilo, smirivali su me na sudu. Morao sam se ponašati koliko-toliko, a ne mogu podnijeti nepravdu. Nekoliko puta sam joj upadao u riječ, ona mene uvjerava da je rekla da ću snositi posljedice, a ja pitam: Jesi li ti normalna, bi li to propustio tek tako?!' Moja je krivnja što nisam dao krv, što sam joj vjerovao. Zanimljivo je to da su je izbacili iz tenisa, nikada više u njemu nije sudjelovala."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.