HT PREMIJER LIGA

Trener Splita spasio nokautiranog Amerikanca: "Htio je igrati, ali nisam mu dao"

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U ERI surovog profesionalizma u sportu, u kojoj je rezultat često važniji i od zdravlja igrača, trener košarkaša Splita Ante Grgurević oduševio je potezom kojim je pokazao što mu je prioritet.

Na utakmici protiv Gorice na Gripama, koju su Splićani izgubili 86:79, Grgurević nije dopustio svojem jedinom Amerikancu Mikeu Cobbinsu da nastavi utakmicu nakon što je nakratko izgubio svijest.

Cobbins je na samom isteku druge četvrtine naletio na lakat protivničkog igrača. Nije tu bilo nikakve namjere, ali Cobbinsu se zamračilo pred očima. Na poluvremenu su mu ukazali pomoć, a Amerikanac je želio nastaviti s igrom, ali Grgurević mu nije dopustio, te ga je potjerao natrag u svlačionicu.

"Taj njegov potez zasjenio je utakmicu, čestitam mu na tome, malo koji bi trener to napravio", prokomentirao je trener Gorice Josip Sesar.

Grgurević, koji je zbog borbenosti dugo bio miljenik splitskih navijača, očito je sumnjao na potres mozga i ništa nije želio prepustiti slučaju.

"Prvih par minuta nismo znali što se dogodilo. Nakratko je izgubio svijest, svaka daljnja minutaža bila je bespredmetna. Shvatit ćemo ozbiljno ovaj događaj, Mike je želio igrati, ali sada je najvažnije da obavi sve preglede i da se utvrdi da je s njim sve u redu", objasnio je Grgurević.

U NBA ligi, primjerice, igrači nakon sličnih udaraca u glavu moraju proći tzv. "concussion protocol", odnosno niz testova koje moraju proći kako bi dokazali da udarac nije ostavio posljedice. Unatoč tome što se u Americi vrte stotine milijuna dolara, a ne tisuće kuna, zdravlje igrača je na prvome mjestu. Kod nas je situacija takva da trener odlučuje, pa da je Grgurević odlučio da mu je rezultat važniji od Amerikanca kojeg nakon ove sezone vjerojatno više neće vidjeti, moglo je sve završiti loše...

Split je, inače, utakmicu završio bez petorice igrača. Osim Cobbinsa, zbog isključenja i pet osobnih grešaka ranije su na klupu morali Veljačić, Jukić, Bebić i Gabrić.

Goricu je, inače, do pobjede vodio Marko Baković sa 16 poena, a prvi strijelac susreta bio je Mateo Kedžo s 24 koša. Splićani su nakon 18 kola treći na ljestvici HT Premijer lige s omjerom 11-7, Gorica je peta s 9-9, a vodi Zadar s omjerom 14-4.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.