hrvatski klubovi u europi

Trener Sofije uoči Osijeka: "Više bih volio da smo izvukli Hajduk ili Rijeku"

Foto: Crvena zvezda

LJUPKO PETROVIĆ, trener koji je s Crvenom zvezdom 1991. postao europski prvak, novi je trener bugarske CSKA Sofije.

Osijekov protivnik u kvalifikacijama za Europa ligu smijenio je trenera Dobromira Miteva nakon jednog osvojenog boda u dva kola prvenstva i njega će zamijeniti 72-godišnji Petrović. Sezonu je počeo kao savjetnik, a sad će voditi CSKA protiv kluba u kojem je legenda.

Petrović je vodio Osijek u Jugoslaviji od 1984. do 1987., a ujedno je i najbolji strijelac u povijesti kluba sa 139 golova. Za klub je odigrao 542 utakmice.

Već u četvrtak će voditi Bugare u Sofiji protiv "svojih" u drugom pretkolu Europa lige, a pomoćnik će mu biti baš Mitev koji je smijenjen.

"Osijek ide pravim putem. U njihov tim je uloženo dosta novca, no u ekipi imaju samo dva, tri stranca, a sve ostalo su većinom mladi igrači iz Hrvatske i iz Osijeka. To je sistem koji je odličan po mom mišljenju. Imaju vrhunske napadače, Mance je doveden iz francuske lige, a i Marić je odličan, stasiti centarfor, pravi špic-igrač. Iskreno, volio bih više da smo izvukli Hajduk, pa čak i Rijeku. Smatram ih lakšim protivnicima nego što je trenutačno Osijek, no što je, tu je, idemo zajedničkim snagama zapeti i proći ovu prepreku. Nakon toga nas čeka možda čak i lakši protivnik od Osijeka, a želja nam je svakako ulazak u grupnu fazu koji bi puno značio našem klubu i samom bugarskom nogometu", rekao je Petrović na presici uoči utakmice s Osijekom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.