Trener hrvatskog reprezentativca dobio otkaz. Klub pred ispadanjem iz lige

Foto: Profimedia

BRUNO LABBADIA (57) više nije trener Stuttgarta, objavio je njemački Sky. Stuttgart se nalazi na posljednjem mjestu Bundeslige s 20 bodova, pet manje od 15. Hoffenheima koji drži mjesto za ostanak u najvišem rangu njemačkog nogometa. U posljednjih pet utakmica doživio je četiri poraza. Jedini bod osvojio je u remiju s Eintracht Frankfurtom.

U Stuttgartu igra hrvatski reprezentativac Borna Sosa, koji je u posljednjim prijelaznim rokovima želio promijeniti klub, ali nije došlo do transfera. Prošle sezone je čak ostao kako bi pomogao suigračima u borbi za ostanak, u čemu su na kraju jedva i uspjeli osvojivši 15. poziciju.

Drugi put napušta Stuttgart kao trener

Labbadia je njemački stručnjak koji je Stuttgart preuzeo u prosincu 2022. godine, nakon odlaska Amerikanca Pellegrina Matarazza, odnosno nakon što je momčad privremeno tijekom sedam utakmica trenirao Michael Wimmer. Dakle, Stuttgart su ove sezone vodila trojica trenera.

Labbadia je na klupi bio 12 utakmica te je prosječno osvajao svega 0.75 bodova po utakmici. Iako je imao ugovor do 2025. godine, Stuttgart ostavlja pred ispadanjem u drugu Bundesligu. Labbadia je tijekom igračke karijere nastupao za niz njemačkih klubova, dok je u trenerskoj vodio Darmstadt, Greuther Fürth, Bayer Leverkusen, HSV, Stuttgart (između 2010. i 2013.), Wolfsburg i Herthu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.