Trener je jednim pitanjem od hajdukovaca napravio ratnike za Dinamo

Foto: HNK Hajduk 

DVA dana prije gradskog derbija sa Splitom trener Hajduka Joan Carrillo nastoji zaboraviti veliku pobjedu na Maksimiru u prošlom kolu. No nije mu lako jer ta je pobjeda zapalila iskru na splitskim ulicama. Carrillo je otkrio i kako je motivirao igrače prije puta za Maksimir. Bilo je dovoljno jedno pitanje. 

"Želim biti fokusiran samo na Split. No osjetio sam eksploziju oduševljenja, ljudi mi prilaze, čestitaju. To mi je drago. Uoči utakmice pitao sam svoje igrače je li netko od njih pobijedio Dinamo na Maksimiru i ispostavilo se da je to napravio samo Terziev s Ludogoretsom. Čak ni u mom stožeru to nikome nije uspjelo osim glasnogovorniku Anti Biliću. Bilo je lijepo vidjeti razdragana lica igrača nakon utakmice, nakon svih muka koje smo imali, konačno smo se odužili navijačima."

"Bila je to lekcija iz discipline na terenu. Svi su se držali plana igre. Slavili smo žestoko nakon utakmice u svlačionici, no šteta što nema više vremena za to."

Carrillo ne vjeruje da mu je ova pobjeda donijela mir na klupi.

"Sretan sam u Splitu i u Hajduku. Svi znamo kako funkcioniraju stvari - lopta je jedan dan bijela, a drugi dan crna."

Erceg bi igrao i da mu otkinete jednu nogu 

Na Maksimiru je izašao Hajduk koji je bio spreman za rat, posebice Ante Erceg, strijelac vodećeg pogotka.

"Erceg je veliki ratnik. Nakon što je zabio, jedan njegov suigrač kazao mi je da je Ante ozlijeđen. Pitao sam ga za ozljedu, ali odgovorio je da može nastaviti. Na poluvremenu je njegova noga izgledala kao da je kamion prošao preko nje. Ipak je želio nastaviti, ali nije mi mogao garantirati da je sto posto spreman. Da mu otkinete jednu nogu, taj bi nastavio igrati", rekao je trener Hajduka.

Hajduk za dolazak Splita otvara tribine, publika se vraća nakon odrađene kazne zbog izgreda.

"Imali smo dojam da stalno igramo u gostima. To je sada stvar prošlosti, publika će opet biti naš 12. igrač."

Na početku proljetnog dijela sezone Hajduk je kod Splita odigrao 1:1

"Bilo je to odmah nakon stanke. Pobijedili bismo da smo imali koncentraciju i preciznost. Oni često mijenjaju momčad i formaciju, imaju disciplinu. Mi smo ispraznili adrenalin protiv Dinama i tražit ćemo igrače koji su spremni. Split uvijek malo riskira. Čekaju da mi kiksamo. Pustit će nas da igramo po cijelom terenu, pa ćemo se morati puno kretati da pomaknemo zadnju liniju."

Na pitanje novinara hoće li Split protiv Hajduka biti što i Bijeli u Maksimiru, Carrillo odgovara:

"Ne. Protiv Dinama smo odigrali jako dobro u obrani, ali smo i griješili. Ključno je to da smo dobro reagirali s loptom kada bismo je osvojili ili oteli. Na početku drugog dijela Dinamo je bio bolji jer nismo dobro kombinirali nakon osvajanja lopte. Igračima smo rekli da moraju napadati, jer za pobjedu u Maksimiru nije dovoljna dobra obrana."

>>> OPŠIRNIJE: Komentator Blažičko naljutio kapetana Hajduka 

 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.