DINAMO U EUROPI

Trener Flore: Dinamo me podsjeća na Radnički iz Niša

Foto: Screenshot

JÜRGEN HENN, trener Flore Talin koja večeras gostuje u Maksimiru, podijelio je svoja razmišljanja o utakmici play-offa Europa lige koja im predstoji.

"Dinamo je veliki izazov, ali sve utakmice tretiramo na isti način, i one u Estoniji i one u Europi. Neki klubovi iz Estonije su već bili na ovoj stepenici pa ova utakmica nije ništa posebno ni novo", rekao je Henn.

Dodao je kako smatra da u ovoj fazi nema laganih suparnika: "Dinamo je sigurno favorit, ali u ovoj fazi ne možete igrati protiv laganog suparnika. Ali možda će se Dinamo zbog uloge favorita otvoriti, što će nam dati prostor za kontranapade. Iskusniji smo nego lani i pokušat ćemo napraviti iznenađenje."

Henn je usporedio Dinamo s jednim srpskim klubom: "Gledali smo Dinamo puno puta. Odlikuje ih brzina, agresivnost i tehnika. Podsjećaju me na Radnički iz Niša, s kojim smo igrali lani."

Naime, prošle godine je u Europa ligi Flora klub iz Srbije svladala s ukupnih 4:2.

"Nismo došli s bijelom zastavom. Čak i ako su nam male šanse, ovo je nogomet. Sve je moguće, potrudit ćemo se iskoristiti svaku šansu", rekao je pa dodao: "Teško je predvidjeti kako će se taktički razvijati susret i koliko ćemo moći nametnuti svoju igru. Naravno, morat ćemo se više koncentrirati na obranu, ali sam siguran da ćemo imati svoju šansu."

Na pitanje odgovara li mu to što je estonsko prvenstvo već na polovici, odgovorio je: "S jedne strane to nam pomaže, ali iza igrača je duga sezona. Deset ili jedanaest ih igra za reprezentaciju. Prednost je što su uigrani, ali se osjeti da su umorni. Iza njih je duga sezona."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.