Treći igrač Francuske dobio devinu gripu? Deschamps: Pazimo da se ne proširi

Foto: EPA

ADRIEN RABIOT i Dayot Upamecano nisu nastupili za Francusku u polufinalu protiv Maroka (2:0) zbog devine gripe. Brojni svjetski mediji objavili su da su prvotimci momčadi izbornika Didiera Deschampsa pokupili tu vrstu koronavirusa, odnosno respiratornu bolest koja se prenosi kontaktom s devama ili konzumacijom devinih proizvoda.

Rabiot je donedavno bio u izolaciji u hotelu, no u međuvremenu je potvrđeno kako će obojica biti spremna za nedjelju, kada Francuska u 17 sati igra finale protiv Argentine. Francuski reprezentativac Kingsley Coman također je propustio posljednji trening zbog povišene temperature, a Deschamps se nada da će biti spreman za Argentinu.

"Kingsley je jutros imao temperaturu. U Dohi su temperature malo pale, a većina ljudi i dalje stalno ima uključenu klimu. Imali smo nekoliko slučajeva simptoma sličnih gripi. Pokušavamo paziti da se to ne proširi, a igrači su bili pod naporom na terenu i očito im pati imunološki sustav", rekao je Deschamps.

Devina gripa podrazumijeva temperaturu, kašalj, bolove u trbuhu, proljev i povraćanje. Bolest se može prenositi između životinja i ljudi, a deve su glavni prijenosnik. Identificirana je 2012. godine i otada je potvrđeno 2600 slučajeva, uglavnom na Arapskom poluotoku. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, trećina zaraženih je umrla, a cjepivo zasad ne postoji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.