Tragičar Lige prvaka želi napustiti Bayern?

Foto: EPA

DAYOT UPAMECANO (24) razmišlja o odlasku iz Bayerna, objavio je Kicker. Francuski stoper donijet će odluku kada sazna koji je plan trenera Thomasa Tuchela, dodaje njemački medij, tvrdeći kako minhenski klub cijeni Upamecana, ali je svjestan "velikih pogrešaka" koje ponekad napravi.

Podsjetimo, Upamecano je bio tragičar četvrtfinala Lige prvaka u kojem je Bayern ispao od Manchester Cityja, kasnijeg prvaka. City je u prvoj utakmici pobijedio 3:0, a Upamecano je skrivio drugi gol. Francuski stoper dugo je razmišljao što učiniti s loptom, pa ju je pod pritiskom Jacka Grealisha izgubio. Iz te je akcije Bernardo Silva postigao pogodak.

Uzvratni susret završio je 1:1, a strijelac Cityja bio je Erling Haaland. Norvežanin je dobio loptu ispred Upamecana, koji se poskliznuo u najgorem trenutku i otvorio put suparniku koji je zabio gol. Upamecana je prije toga minimalno zaleđe spasilo da ne dobije izravni crveni karton zbog prekršaja na Haalandu, dok je nakon toga skrivio kazneni udarac koji je napadač Cityja promašio.

Bayern ga je platio 42.5 milijuna eura

Upamecano je kao prvotimac ove sezone upisao 43 nastupa za Bayern s kojim je osvojio Bundesligu. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2026. godine. Igrao je za mlađe uzraste francuskih klubova Evreuxa i Valenciennesa.

RB Salzburg doveo ga je 2015. pa dvije godine kasnije proslijedio RB Leipzigu. Ondje je proveo četiri godine kada ga je Bayern kupio za 42.5 milijuna eura. Ima 14 nastupa te dva pogotka za francusku reprezentaciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.