košarka

Toni Kukoč: Dino i ja se ne možemo pomaknuti, ali da sad izađemo na teren...

JEDAN od najvećih europskih košarkaša svih vremena dao je veliki intervju za srpski Sportklub. Ranije smo prenijeli dijelove tog razgovora u kojima je Kukoč pričao o najvećim uspjesima u karijeri, o Chicago Bullsima, Nikoli Jokiću, serijalu Posljednji ples i Michaelu Jordanu, kao i o uspjehu s juniorskom reprezentacijom Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu u Bormiju.

Legendarni košarkaš prisjetio se i veličanstvenih rezultata Jugoplastike koja je s tri zaredom osvojena europska naslova u nizu proglašena najboljim europskim klubom 20 stoljeća.

''Za tako nešto moraš imati tu neku cjelinu, gdje su barem tri, četiri igrača iz iste generacije, koji se odlično poznaju i koji su stasali skupa. Dino i ja dandanas, premda se obojica ne možemo više pomaknuti, da odemo na teren, znali bi u svakom trenutku gdje tko treba stajati. Danas je to nemoguće, naći toliko djece koja imaju iste interese. Danas svatko trči za parama, to je prva stvar. U naše vrijeme nitko nije ni pomišljao da s 18, 19 godina može bilo kuda otići. Misao da si s 18 godina toliko dobar da možeš otići u Barcelonu, Real ili Maccabi. O NBA ligi nitko od nas tada nije ni pričao. Toliko stvari sad utječe na te momke. Stvarno je nemoguće da se napravi neka cjelina koja može dominirati kao što smo mi radili u Jugoplastici'', rekao je Kukoč pa se prisjetio osvajanja prvog naslova prvaka Europe s Jugoplastikom 1989. i čuvenog dočeka u Splitu.

''Mislim da su tri četvrtine grada izašle na ulice. Od aerodroma do dvorane na Gripama, ljudi je bilo po čitavom putu, ali 80 posto zastava koje su se vijorile po gradu su bile Hajdukove, ne naše. Ne možeš se na nekoga ljutiti radi toga. To je znak priznanja jer kad te uvrste u sam vrh splitskog sporta, onda te pozdravljaju Hajdukovom zastavom'', završio je Kukoč.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.