Tko je ovaj dječak koji je 1998. trčao za Zidaneovim autogramom?

SVJETSKO prvenstvo u Francuskoj 1998. mnogima je ostalo urezano u pamćenje. U prvom redu domaćinima, koji su u finalu prvenstva porazili reprezentaciju Brazila 3:0 i odnijeli naslov svjetskog prvaka.

Daleko najveći uspjeh do dana današnjeg ostvarila je i naša reprezentacija. Na krilima najboljeg strijelca prvenstva Davora Šukera (6 golova), hrvatska je reprezentacija stigla do polufinala i osvojila treće mjesto.

Ali i jednom se tada sedmogodišnjaku ostvario dječački san.

Francuska TV kuća W9 objavila je do sad neviđene snimke dječaka koji s loptom u naručju trči po autograme svojih idola Zidanea, Thierry Henryja i ostatka ekipe. Kada ga je novinar zaustavio i pitao da nabroji reprezentativce kojima zna imena, on ih je kao iz topa počeo nabrajati uz malu pomoć prijatelja.

Ovaj se sedmogodišnjak danas može pohvaliti zavidnom nogometnom karijerom, a riječ je o francuskom nogometašu sa španjolskom adresom Antoineu Griezmannu.

Kao dijete 1998. vjerojatno je i sanjao da bude kao Zidane, a nakon samo 12 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor za Real Sociedad u vrijednosti od 35 milijuna eura. Iste je godine dobio poziv francuske reprezentacije. U plavom je dresu nastupio 47 puta i zabio 18 golova.

Mnogi ga smatraju timskim igračem, a može igrati na različitim napadačkim pozicijama, bilo na špici ili u sredini. 

Nakon 180 nastupa u Real Sociedadu i zabijenih 46 golova, 2014. odlazi u Atletico Madrid uz otkup jednak početnoj klauzuli od oko 35 milijuna eura. Griezmann je u lipnju 2017. produljio ugovor s Atleticom za koji je do sada upisao 118 nastupa i zabio ukupno 62 pogotka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.