NOVO ČUDO U OSIJEKU Draganja i Mektić šokirali Španjolce, Hrvatska na korak od senzacionalne pobjede

Foto: Hina

HRVATSKA vodi s 2:1 protiv Španjolske u 1. kolu Davis Cupa! Nikola Mektić i Marin Draganja senzacionalno su pobijedili Feliciana i Marca Lopeza s 3:2 u Osijeku, gdje su slavili nakon 6:7, 7:6, 7:5, 2:6, 6:4 u setovima.

Nevjerojatni hrvatski par, koji je u posljednje četiri godine odigrali tek jedan meč zajedno i izgubio, uspio je šokirati aktualne osvajače Roland Garrosa te upisati jednu od najvećih pobjeda u povijesti hrvatskog tenisa. 
Time je momčad Željka Krajana, nakon pobjede Franka Škugora nad Pablom Correnom Bustom (3:2), te poraza Ante Pavića od Roberta Bautiste-Aguta (0:3), stigla na korak od plasmana u sljedeću fazu natjecanja preko Španjolaca, koji su bili veliki favoriti uoči dvoboja u Osijeku. 

Tri tie-breaka i preokret
 
Nije dobro krenulo po naš sjajni dvojac. Nakon četiri breaka u prvom setu, po dva na obje strane, gosti su uspjeli u tie-breaku iskoristiti treću set loptu za vodstvo. No, Mektić i Draganja nisu odustali, naprotiv. Već u petom gemu drugog seta napravili su break, a Španjolci odgovorili u osmom, pa je odluka ponovno morala pasti u tie-breaku, gdje su naši tenisači slavili s 9:7 i izjednačili rezultat.
 
Velika podrška s tribina u Osijeku nosila ih je do novog podviga u trećem setu, koji je prošao bez breaka i uz treći tie-break. A, tada su hrvatski tenisači ponovno bili koncentriraniji i motiviraniji, pa su breakom u 11 poenu stigli do velikog vodstva od 2:1 u setovima.
Španjolski povratak
 
Međutim, ekipa Conchite Martinez uspjela je skupiti snagu i vratiti se u četvrtom setu. Trenutak odluke dogodio se u četvrtom gemu, kada su Feliciano i Marc Lopez stigli do breaka, te na koncu osvojili set s 6:2.
 
Hrvatski nokaut na startu petog seta
 
No, već u odlučujućem petom setu dočekalo ih je iznenađenje. Mektić i Draganja su nakon 30:30 uspjeli osvojiti dva zlatna boda i napraviti break. Španjolci su bili u nokdaunu, ali su nekako preživjeli još dvije break lopte u trećem, jednu u petom te još dvije u sedmom gemu. Čak su i u osmom gemu imali break priliku, ali su se naši dečki uspjeli izvući i na kraju preko svog servisa potpisali čudesnih 6:4 te ukupnu pobjedu 3:2, za nevjerojatno oduševljenje u Osijeku.

N.Mektić / M.Draganja - F.Lopez / M.Lopez 3:2 

(6:7, 7:6, 7:5, 2:6, 6:4)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.