Tko će biti najbolji strijelac Eura? UEFA promijenila pravilo

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA i Engleska u nedjelju u 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu odigrat će finale Europskog prvenstva. U kasnim večernjim satima saznat ćemo novog prvaka Europe, ali i onoga ili one koji će dobiti Zlatnu kopačku, nagradu za najboljeg strijelca.

Dani Olmo (Španjolska), Harrry Kane (Engleska), Jamal Musiala (Njemačka), Cody Gakpo (Nizozemska), Georges Mikautadze (Gruzija) i Ivan Schranz (Slovačka) svi trenutno imaju po tri pogotka. S obzirom na to da su Španjolci i Englezi jedini i dalje u borbi za titulu, jasno je da Olmo i Kane novim pogocima mogu doći do velikog individualnog priznanja. No, što ako čak šest igrača ostane na učinku od tri pogotka?

UEFA promijenila pravilo. Zlatnu kopačku mogli bi dobiti svi

Dugogodišnje UEFA-ino pravilo za velike turnire glasilo je da će Zlatnu kopačku, ukoliko više igrača ima jednak broj golova, dobiti onaj s najvećim brojem asistencija među njima, dok je drugi kriterij bila odigrana minutaža.

Međutim, brojni svjetski mediji prenijeli su kako je UEFA odlučila promijeniti pravilo za ovaj turnir, odnosno dati priznanje svima koji imaju jednak broj golova. Dakle, ne zabiju li Kane ili Olmo u finalu Eura, sva šestorica bit će proglašena najboljim strijelcima turnira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.