Tin Srbić osvojio broncu u Svjetskom kupu

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

HRVATSKI gimnastičar Tin Srbić osvojio je brončanu medalju u finalu preče u Svjetskom kupu u Bakuu, dok je Aurel Benović zauzeo šesto mjesto na preskoku. Srbić je dobio ocjenu 13.666, a nakon finala rekao je kako je pogriješio na elementu Kolman. "Bio sam puno preblizu pritki dok sam hvatao. Onda su to bile dvije pogreške, zato je ocjena bila 13.666. Inače bi bila 14.300 ili 14.400, možda i više. Bilo bi to za zlato", rekao je Srbić.

Zlato je s 14.200 uzeo Izraelac Alexander Myakinin, a srebro Japanac Kazuki Matsumi s ocjenom 14.033. Srbiću je ovo bilo 28. finale Svjetskog kupa u karijeri te druga osvojena medalja u dva tjedna nakon srebra u Dohi. Ovime je samo osigurao svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu krajem godine budući da su turniri Svjetskog kupa kvalifikacijski za to natjecanje.

"Nisam nezadovoljan broncom jer sam jako dobro nastupio, pun energije, pun elana. Ocjena i rezultat trenutno su malo manje bitni. Bitno je bilo izvesti tu vježbu kako treba. Gradi se ta vježba, ide prema boljem. Uskoro će doći na onu moju pravu razinu", dodao je Srbić.

Ovo mu je bila treća medalja iz Bakua jer je 2019. osvojio srebro, a 2016. broncu. "Ništa, idemo sada doma na tri tjedna, pripremati se za Europsko prvenstvo u Turskoj i opet probati napasti finale i medalje", zaključio je.

Benović završio šesti u preskoku

Osječanin Aurel Benović, danas dvostruki finalist u Bakuu, s dva jako dobra skoka i ocjenom 14.333 (14.100 i  14.566) završio je kao šesti. Njemu je to bilo 12. finale u karijeri i drugo na preskoku, ali i drugo u Bakuu. Jučer je bio peti na parteru.

Zlatni je Filipinac Carlos Edriel Yulo (14.933), srebrni Britanac Harry Hepwortg (14.816), a brončani Wai Hung Shek iz Hong Konga (14.716). "Uspio sam odraditi stabilno i mirno oba skoka, onako kako sam i priželjkivao. Zadovoljan sam izvedbom i ocjenom.

Vidim da sam konkurentan i na preskoku, ali za neke ozbiljnije rezultate i medalje ipak moram pojačati početne ocjene skokova. Nadam se da ću to u skorijoj budućnosti i uspjeti i da ću biti konkurentan za sva velika finala i medalje", osvrnuo se na svoj nastup Benović.

Trener: Jako smo zadovoljni

"Jako smo zadovoljni. Taj dio s preskokom ide potpuno po planu. Za bolje ocjene i za osvajanje medalja trebamo podići startne ocjene skokova. A njih već radimo na treninzima, u planu je takve teže skokove uskoro raditi i na natjecanjima.

Važno je da smo skupili i prve bodove na preskoku za predstojeće SP. Čeka nas još kvalifikacijski turnir u Kairu. Ako će nastupiti kao ovdje, mogli bismo dobiti kartu za SP i na preskoku", rekao je trener Vladimir Mađarević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.