Težak poraz Duvnjakovog Kiela. Barcelona je u finalu Lige prvaka

Foto: EPA

RUKOMETAŠI Barcelone i Aalborga izborili su plasman u finale završnog turnira Lige prvaka u Kölnu. Barcelona je u polufinalu bila uvjerljiva protiv THW Kiela s 30:18, dok je Aalborg u prvom polufinalnom ogledu pobijedio branitelja naslova Magdeburg s 28:26.

Susret između Barce i Kiela bio je ravnopravan tek u prvih 15 minuta, a Španjolci su u nastavku poluvremena pobjegli na +6 (15:9). Barcelona je u 49. minuti povela i s deset pogodaka razlike (24:14), a i mala je i +13. Na kraju je završilo 30:18.

Duvnjak zabio četiri gola za Kiel

Barcelonu su do čak 17. finala Lige prvaka predvodili Francuz Melvyn Richardson s pet golova te Aitor Arino Bengoechea, Petar Cikuša Jeličić i Blaž Janc s po četiri gola. Odlični su bili i vratari koji su sakupili 20 obrana, Danac Emil Nielsen 15, a Španjolac Gonzalo Perez de Vargas pet.

Na njemačkoj strani najefikasniji je bio hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak s četiri gola, dok su Norvežanin Harald Reinkind i Šveđanin Niclas Ekberg zabili po tri gola. Jedan od razloga teškog poraza Kiela je i skromna predstava vratara Čeha Tomasa Mrkve i Francuza Samira Bellahcenea, koji su sakupili tek četiri obrane.

Barcelona je izborila čak 17. finale, a dosad je slavila rekordnih 11 puta. Za danski sastav je to drugi plasman u finale, nakon što su u prvom pokušaju 2021. izgubili upravo od Barcelone. Finale je u nedjelju u 18:00.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.