2. HNL

Teški kiks Rudeša, bivši prvoligaš na korak do povratka u elitno društvo

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

VARAŽDIN je pobjedom u Zagrebu kod Sesveta (2:3) stigao na korak do povratka u prvu ligu. Lagodnu poziciju omogućio im je Jarun, koji je, suprotno naklapanjima u kuloarima, protiv susjeda iz Rudeša odigrao mušku utakmicu i najvećem rivalu Varaždinaca uzeo dva ključna boda.

Rudešani su u Kustošiji protiv domaćina poveli u 17. minuti preko Jakova Bašića, brata povremenog reprezentativca Tome Bašića. Gabriel Groznica postavio je u 55. minuti, ispostavit će se, konačnih 1:1. To je otvorilo mogućnost Varaždinu da pobjedom kod najgore ekipe lige ode na gotovo nedostižnu prednost od četiri boda dva kola prije kraja.

To im je i pošlo za rukom iako teže od očekivanog. Sesvete su povele već u šestoj minuti preko Lazara Vujanića koji je zabio iz penala, a onda je uslijedio uragan gostiju. Od 13. do 60. minute pogađali su Leon Belcar, Matej Senić i bivši igrač Dinama Fran Brodić. Nemir je u redove gostiju unio Nino Stojanović golom za 2:3, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

Treba napomenuti kako su Sesvete od 41. minute igrale s igračem manje jer je crveni karton dobio Domagoj Muić. Varaždinu u preostala dva kola, u kojima igra protiv Dugopolja i Dubrave, treba jedna pobjeda kako bi se vratio u 1. HNL nakon jedne sezone izbivanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.