MILOŠ TEODOSIĆ

Teodosić oduševio u debiju za talijanski Virtus

Foto: EPA-EFE

MILOŠ TEODOSIĆ napokon je debitirao za Virtus Bolognu. Srpski playmaker oporavljao se od ozljede koju je zadobio na pripremama s reprezentacijom za Mundobasket, a u debiju je oduševio.

S 22 poena i 7 asistencija bio je najzaslužniji za pobjedu svoje ekipe 75:70 na domaćem terenu protiv Venecije, a iako u posljednjoj minuti nije zabijao, utakmicu je riješio s dvije krasne asistencije Kyle Weemsu i Vinceu Hunteru.

Virtusu je ovo treća pobjeda u tri kola talijanskog prvenstva, nalaze se na drugom mjestu, a ispred njih je jedino Sassari zbog bolje koš-razlike.

Teodosić je bio bez kluba od veljače 2019. godine kada je posljednji put igrao za Los Angeles Clipperse u NBA ligi. Sjajni playmaker nakon toga je odlučio uzeti pauzu unatoč velikom interesu europskih klubova i igrao je samo za Srbiju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini.

U NBA-u je proveo dvije sezone, obje u Clippersima, a iako je počeo dobro, ozljede i mladi igrači počeli su uzimati njegove minute. 

Prije NBA lige Teodosić je šest sezona bio vođa ruskog CSKA, s kojima je osvojio i naslov 2016. Prije toga je četiri sezone bio u grčkom Olympiacosu, gdje je 2010. bio proglašen MVP Eurolige.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.