Ten Hag kritizirao Southgatea: Kockao se protiv Srba

Foto: Profimedia

NA VELTINS Areni u Gelsenkirchenu Engleska je u prvom kolu skupine C Europskog prvenstva s 1:0 pobijedila Srbiju. Gol za pobjedu postigao je Jude Bellingham u 13. minuti. Nije Engleska djelovala posebno dobro i tamošnja javnost nezadovoljna je predstavom reprezentacije Garetha Southgatea.

Kritikama se pridružio i trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag koji je u ulozi komentatora na nizozemskom kanalu NOS: "Engleska je igrala vrlo pasivno. Zapravo sam ih vidio kako idu unazad, omogućili su Srbiji da ih napada. Engleska će povesti 1-0, a onda se Southgate odlučuje početi kockati sa stvaranjem kompaktne momčadi i oslanjanjem na trenutke gdje zabljesnu u preostalim minutama utakmice."

Slaže se i BBC koji piše da ih je ovaj meč podsjetio na poraz od Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018: "U nekim trenucima bilo je mučno gledati utakmicu Engleske i Srbije. Poslije prvih pola sata dominacije, igrači su se povukli i podsjetili na poraz od Hrvatske 2018. godine te od Italije 2021. Ipak, ovog puta su izdržali. Kada gledamo kroz povijest, Engleska se uvijek mučila na otvaranju Eura i čak devet puta nije uspjela pobijediti na startu. Ovo je drugi put pod Southgateom da su natjecanje započeli pobjedom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.